Любомир Каримански: От ИТН сме за прагматичните политики

Любомир Каримански: От ИТН сме за прагматичните политики

„Ние сме за прагматичните политики, които са повече ориентирани към дясното, но не са излишни и леви мерки“. Това заяви в предаването „Панорама“ на БНТ Любомир Каримански от ПП „Има такъв народ“.

Според него от ИТН са постъпили смело като са предложили да управляват с правителство на малцинството в 46-тото НС.

 „Започнахме преговори за програми на експертно ниво, които бяха сполучливи. Сбъркахме вероятно в това, че емоциите дадоха превес над разума. Ако някой се беше заинтересувал за предложените от нас министри, то можеха да проведат персонални срещи с тях“, обясни Каримански.  

В предаването „Панорама“ той заяви, че от „Има такъв народ“ имат ясна посока с кого могат да продължат да водят преговори и разговори – с Демократична България, с БСП, с ИБГНИ, с новата формация „Продължаваме промяната“. На въпрос, че са имали спорове с Асен Василев, Каримански отговори, че е работил изключително добре с Асен Василев, докато е бил министър на финансите, и че спорът им е бил за стандарти.

„Много е важно когато искаме грантовете да остават в България, то те да са добре инвестирани и да знаем кой и как ще гарантира тяхното инвестиране“, каза още икономистът и бивш депутат от ИТН.

По думите му е необходимо създаването на единна енергийна стратегия на страната. Според него е скандално поведението на ЕК, която не е направила стабилизиращ фонд на енергетиката.

Сподели: