Любомир Каримански: Здравното министерство разполага с финансови средства, които не използва своевременно

Любомир Каримански: Здравното министерство разполага с финансови средства, които не използва своевременно

Здравното министерство разполага с повече от 16 млн. за лекарствени продукти за COVID-19.“Те не се използват достатъчно навременно, за да може да се овладее ситуацията“. Това заяви в предаването „Твоят ден“ по NOVA NEWS  Любомир Каримански, кандидат-депутат от „Има такъв народ“. Той коментира, че ако имаше смисъл от локдаун, той трябваше да бъде при правителството на Бойко Борисов, а това е повлякло всички проблеми.

„Нека се използват както зелените сертификати, така и тестовете, за да има преходен период и да се осъзнае необходимостта от ваксинирането. Не се предприеха своевременни мерки от страна на служебното правителство“, подчерта Каримански. Той разкри, че в структурите на ИТН не е обсъждана оставката на здравния министър.

„Има кражби от страна на публичния сектор, затова е нужно създаване на Център за споделени услуги, където могат да се избягват дублиращи се процеси в публичния сектор. Това ще бъде предложено от ИТН в следващото Народно събрание”, заяви Каримански.

Осносно влизането в Еврозоната той поясни, че от ИТН никога не са твърдели твърдо, че 2024 г. ще бъде прието еврото, но е факт, че то ще подобри жизненият стандарт.

По темата с инфлацията Каримански каза, че може да бъде овладяна по два начина. „Първият е държавата да продължава да увеличава разходите си, тогава инфлацията ще бъде двуцифрено число, близо до 10%. Другият вариант е рязко свиване на икономиката, което не е полезно за държавата“, сподели Каримански.

Сподели: