Любомир Каримански: Ще търсим общ език с останалите партии

Любомир Каримански: Ще търсим общ език с останалите партии

„Тръгваме помъдрели и преоценили действията си в последните два парламента. Смятаме, че маме опит, който показва как можем да постигнем ефективната промяна, за която мечтаем от много дълго време“. Това заяви в предаването „Преди всички“ по БНР  кандидатът за народен представител от „Има такъв народ“ Любомир Каримански.

Изборите две в едно трябва да бъдат разграничени. Ние ще искаме да общуваме с останалите политически партии и ще намираме общ език. Мислим, че това бяха посланията на хората към нас от предишните два парламента. Но все пак тези разговори ще бъдат на основа програми и послания, каза още Каримански

Според него най-важните въпроси са как да се справим с кризата в здравеопазването, която прераства в социална, икономическа и ментална криза. Както и кризата в енергетиката, също трябва да се разрешава. Тук имаме конкретно предложение – да се променят правилата за търговия с електрическа енергия“, посочи Каримански.

Във връзка с искането на ИТН да се въведе и електронно и дистанционно гласуване, Каримански смята, че и други партии биха ги подкрепили.

„За нас е важно в бъдеще да има методи, чрез които да се изолират корупционните модели в обществените поръчки и изобщо в публичния сектор.

ИТН пък смята, че хора с двойно гражданство трябва да могат в бъдеще да бъдат избирани на високи държавни длъжности. Но докато стане такава промяна, ние трябва да се придържаме към законодателството и Конституцията, иначе какъв знак даваме към хората?“, попита риторично Любомир Каримански.

Сподели: