Мика Зайкова: Трябва да се състави правителство, защото идва страшна криза

Мика Зайкова: Трябва да се състави правителство, защото идва страшна криза

Доайенът на 45-ото и 46-ото Народно събрание Мика Зайкова се срещна със синдикалисти и граждани в Културен център „Морско казино“ в Бургас. Зайкова, която спечели симпатиите на хиляди българи и според медийни анализатори е сред малцицината  положителни личности в предходните два парламента, разкри интересни детайли от икономическата програма на „Има такъв народ“.

Сред тях са демонополизация на Здравната каса, промяна на модела на обществено здравеопазване, стратегическа реформа в сектор „Енергетика“, пенсионното осигуряване и т.н.

Мика Зайкова съобщи, че в момента с експертите в ИТН изготвят и регионална програма за Бургаска област, която ще представят съвсем скоро.

Преди началото на срещата, в зала „Георги Баев“ тя разговаря с журналисти.

„Не се чувствам политик, защото 30 години съм била синдикалист, борила съм се с политици. Политиката за съжаление би трябвало да е нещо добро, но в България е малко…мръсничко. Заради това предпочитам да се определям за експерт“, категорична бе Мика Зайкова.

„Надявам се да съм съхранила бунтаря в себе си. Имаше моменти, в които наистина ми беше много неприятно в парламента, средата не беше подходяща. В Синдиката сме по-войнствени, но обичаме добрия тон. Не го нарушаваме. В НС бе друго! С моя колега, когото много уважавам – Ивайло Вълчев, се опитваме да наложим, защото с добра дума се постига повече, но ни беше малко трудно. Лично аз считам, че политиката е преди всичко диалог и компромиси“, допълни тя.

Според икономическия експерт, в следващия парламент трябва да се състави бързо правителство и вземат спешни мерки, защото кризата едва сега започвала. Ако някой си мислил, че инфлацията ще спре или токът няма да поскъпва, се лъжел жестоко.

Сподели: