На 24 май народни представители, членове и съмишленици на „Има Такъв Народ“ подаряваха книги на площад „Славейков“

На 24 май народни представители, членове и съмишленици на „Има Такъв Народ“ подаряваха книги на площад „Славейков“

„Голи са без книги всички народи“ – казва Константин-Кирил Философ в произведението си „Проглас към Евангелието“.

Следвайки този почин, активисти, народни представители, членове и симпатизанти на ПП „Има такъв народ“, отбелязаха подобаващо Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Те подредиха щанд с книги на площад „Славейков“ в гр. София, само че не за продан. Книгите бяха раздавани на софиянци и гостите на столицата от хората зад „Има такъв народ“. Произведенията на родните и световни автори бяха събирани месеци наред в централата на партията, като дарения от нейните членове и симпатизанти. Така от „Има такъв народ“ раздадоха за празника хиляди томове на всички, които обичат книгите.

Сред раздаващите книгите бяха народните представители Николай Радулов, Андрей Михайлов, Пламен Николов, Андрей Чорбанов, както
и заместник-министрите – Владимир Харизанов
(Министерството на младежта и спорта) и Пламен Данаилов (Министерство на Енергетиката).


Пламен Николов, който е доктор по философия, предостави на гражданите десетки копия с лични посвещения от най-новата си философска монография „Етероид“. 
Освен него, сред хората зад „Има такъв народ“ присъстваха още двама автори, които дариха собствени книги с личен автограф на желаещите.

Това бяха Георги Чолаков и Бояна Николова, чийто родолюбив роман „Оцеляване“ се радва на засилен интерес сред четящите българи.

Раздаване на дарени книги за Празника на буквите, бе организирано от „Има такъв народ“ за втора поредна година, като сега имаше още по-голям интерес от обществеността.

 

 

Сподели: