Ива Митева: Некомпетентността на управляващите връща Иван Иванов в КЕВР, а не ИТН

Ива Митева: Некомпетентността на управляващите връща Иван Иванов в КЕВР, а не ИТН

Не, не искаме да върнем Иван Иванов в КЕВР. Връщането му се случва по силата на решението на Конституционния съд и по силата на некомпетентността на управляващата коалиция. Отивайки на избори, няма как да оставим КЕВР без председател. Това заяви народният представител от „Има такъв народ“ Ива Митева от парламентарната трибуна, по повод излязлото в края на миналата седмица решение на Конституционния съд , с което бе обявено за противоконституционно назначаването на Станислав Тодоров начело на енергийния регулатор.

Призовавам да подкрепите това решение и да отидем на избори спокойни, че не сме остави хаос в енергетиката. В една правова държава властта трябва да се подчинява на правото, бе категорична Митева.

Започнахме с противоконституционен акт, завършваме с противоконституционен акт, подчерта още Митева в един от последните работни дни на 47-ото Народно събрание. Тя обвини „Продължаваме промяната“ в аматьорщина.

Митева се обърна и към Николай Ангов от ПП: „Още преди 120 години проф. Стефан Киров, основателят на конституционната катедра в университета, говори за този законодателен разврат, който в момента наблюдаваме в Народното събрание! И това наистина е позор!“

Сподели: