От ИТН са категорични, че трябва да се спазва правото на хората да избират дали да се ваксинират

От ИТН са категорични, че трябва да се спазва правото на хората да избират дали да се ваксинират

„Имаме нагласата да работим за това да има правителство, да водим диалог с надеждата, че събеседниците ни също за извлекли своите уроци“. Това каза днес в Пресклуба на БТА в Сливен водачът на кандидат-депутатската листа на „Има такъв народ“ за 21 МИР-Сливен, Ивайло Вълчев. Той, заедно с бившия председател на Народното събрание Ива Митева, Филип Станев и Любомир Каримански, бяха на посещение в Сливен по случай празника на града.

„Имаме нагласата да работим за това да има правителство, да водим диалог с надеждата, че събеседниците ни също за извлекли своите уроци“, добави Вълчев. Той смята, че и в следващия парламент няма да има политически сили с пълно мнозинство и никой няма да може да направи нещо сам. По думите му, правителството трябва да бъде съставено от партии, които желаят срутването и отмирането на досегашната система.
„Ние осъзнахме къде сме сбъркали, извлякохме си поуките, придобихме опит за това как трябва да се общува с хора, които са доста хлъзгави в своите публични твърдения“, заяви Филип Станев и допълни, че ще бъдат по-смирени, много по-диалогични и отворени за съставянето на кабинет. Вълчев сподели, че при предизборните срещи хората искат отговор на въпроса, защо не е било съставено правителство. Той смята, че за ИТН е било полезно да чуят критиките, предложенията им.

Ива Митева припомни, че работата им в предишното Народно събрание е била силно затруднена, защото са имали само 65 депутати. Опонентите им са използвали различни парламентарни хватки, „извиване на ръце“ и прочие, за да им попречат да приемат определени закони. „Няма как да направим правителство сами, когато насреща ни са едни популисти и обиграни политици“, отговори на критиките на хората Митева.
Любомир Каримански представи първите стъпки на партията в новия парламент, сред които предложение за промяна на Закона за енергетиката и отпадане на ДДС върху електричеството.
По отношение на противоепидемичните мерки от ИТН са категорични, че трябва да се спазва правото на хората да избират дали да се ваксинират и когато става дума за здравето на хората не може сляпо да се следват мерки и разпоредби.

Според д-р Мариела Красимирова, общински председател на ИТН в Сливен, здравната криза, която е толкова актуална през последните две години покрай ковид пандемията, е факт през последните трийсет години. „Това е една абсолютно неработеща доболнична система, която докарва всяко едно заболяване до едно най-скъпо болнично лечение“, коментира тя. Д-р Красимирова изтъкна липсата на кадри в здравеопазването и разкритикува начинът на въвеждане на зелените сертификати.
От партията се ангажираха да съдействат за финансирането на ВиК-проект в петхилядния квартал „Речица“ в Сливен.

Сподели: