Парламентарната група на „Има такъв народ” на среща с хората в Силистра

Парламентарната група на „Има такъв народ” на среща с хората в Силистра

На 22 май, от 17 часа, се проведе поредното изнесено заседание и среща с обществеността на парламентарната група на ПП “Има такъв народ”, този път в Силистра.
Интересът към срещата беше голям. Бяха поставени въпроси във всички сфери, като поддържането на пътищата в силистренска област и дългогодишният проблем с липсата на косене, встрани от пътното платно.
Петър Димитров – член на политическото ръководство на Министерство на регионалното развитие и благоустройството (домакин на срещата в Силистра) отговори, че в момента се възлагат дейности по цялостната поддръжка и ремонти на републиканската пътна мрежа и до дни ще бъдат взети сериозни мерки за всички проблеми по пътищата в страната.
Беше поставен въпросът за Дунав мост III при Силистра, както от страна на гостите, така и от народните представители.
Бяха обсъдени проблемите за болницата в Силистра и сигналите за финансови нарушения там, войната в Украйна, инфлацията и предстоящото увеличение на пенсиите с 20%.
Беше обърнато внимание за действията срещу организираната престъпност и пречките, които възпрепятстват служителите да си свършат работата докрай.
Темата за Р Северна Македония и червените линии поставени от “Има такъв народ” в коалицията, също бе засегната и дискутирана.

В края на срещата, Петър Димитров обяви, че проблемът с опасното кръстовище по път 1-7 Силистра – Алфатар, ще бъде решен. Ще бъде възложено и изградено ново кръстовище с кръгово движение в рамките на тази година.
Срещата приключи с ръкопляскания и видимо удовлетворение у присъстващите за обърнатото внимание от страна на народните представители.
От публиката се чуха и призиви – други членове на парламентарната група, както и министри, също да посетят региона.

Сподели: