Парламентарната група на “Има такъв народ” официално номинира Любомир Каримански за управител на Българската народна банка

Парламентарната група на “Има такъв народ” официално номинира Любомир Каримански за управител на Българската народна банка

Народният представител в последните три парламента и председател на Комисията по “Бюджет и финанси” в 46-ото и в настоящото 47-о Народно събрание Любомир Карименски, в чието качество изнесе основната тежест по актуализацията на Бюджет 2021 г. и приемането на Бюджет 2022 г., е кандидатът на „Има такъв народ“ за управител на Българската народна банка.

“Това е кандидатът на “Има такъв народ” за управител на БНБ – високо квалифициран банков и финансов професионалист с над 20-годишен опит в развитието на финансовия и банковия сектор, и успешно приложен лидерски опит. И нещо много важно – всички, които познават Любомир Каримански знаят, че той не може да бъде управляван и никой не може да му нарежда. А това прави кандидатурата му още по-силна“ – коментира в своя фейсбук профил председателят на партията Слави Трифонов  по повод номинацията.

Лидерът на „Има такъв народ“ написа още: „внушенията и лъжите във връзка с номинацията на Любомир Каримански няма да спрат мен и моите колеги да правим това, което винаги сме правили. А то е едно и също – правим това, което ни повеляват моралът, законите, правилата. В случая – те, а и коалиционното споразумение, ако щете, ни позволяват, но и ни задължават да излъчим една силна и достойна кандидатура. И ние го правим“.

Успех на Любомир Каримански!

Сподели: