Партии алармират за близо 2700 новорегистрирани избиратели в област Ямбол

Партии алармират за близо 2700 новорегистрирани избиратели в област Ямбол

Четири партии и коалиции изпратиха обща декларация до медиите, в която алармират за притеснителен брой новорегистрирани гласоподаватели в Ямболска област.

Сигналът е от името на „Има такъв народ”, „Демократична България”, „Изправи се.БГ! Ние идваме!”, и „Продължаваме промяната”.

Четирите формации съобщават, че до момента в региона са новорегистрирани 2699 души. Това представлява близо 7 % от гласоподавателите, които са били в списъците на предходните избори от юли тази година. Посочени са и бройки по общини.

Подписалите декларацията призовават компетентните органи да предприемат мерки по гарантиране прозрачността на изборния процес.

Ето пълния текст на декларцията:

ДЕКЛАРАЦИЯ

от

,,Демократична България‘‘, ,,Изправи се БГ! Ние идваме!”,

ПП ,,Има Такъв Народ“, ПП ,,Продължаваме Промяната“

Уважаеми съграждани на 31-ви МИР Ямбол ,

В условията на избори за президент и народни представители насрочени за 14 ноември 2021г.  в област Ямбол до момента са новорегистрирани 2699 души. Това представлява близо 7 % от гласоподавателите на изборите за 46-то Народно събрание на 11 юли 2021 г. Тези данни са обезпокоителни и ние ги считаме за драстично увеличение на гласоподавателите на общините в област Ямбол . Фактите по общини са следните :

Община Тунджа – 1324 новорегистрирани;

Община Болярово – 521 новорегистрирани;

Община Стралджа – 388 новорегистрирани;

Община Елхово – 187 новорегистрирани;

Община Ямбол – 279 новорегистрирани.

В тази връзка се обръщаме към компетентните органи да предприемат всички правни и фактически действия по установяване на обективната истина и гарантиране на прозрачност на изборния процес.

Сподели: