Пламен Данаилов (ИТН): Попитайте Даниел Лорер за рекордния отлив на преки чуждестранни инвестиции в размер на 550 млн. евро за първото полугодие

Пламен Данаилов (ИТН): Попитайте Даниел Лорер за рекордния отлив на преки чуждестранни инвестиции в размер на 550 млн. евро за първото полугодие

„Попитайте Даниел Лорер за рекордния отлив на преки чуждестранни инвестиции в размер на 550 млн. евро за първите 6 месеца на тази година. Попитайте го още и къде изчезнаха 9 млд. лева за 9 дни в края на 2021г.“ – това каза Пламен Данаилов, кандидат-депутат от ИТН в студиото на Nova News.

„Ние се изтеглихме от властта и заради недоброто управление в сектор финанси. Това в момента се потвърждава и от данните изнесени от служебния министър на финансите. Едно от основните оръжия за борба с инфлацията е средствата да се инвестират. Само че министерствата на икономика, които странно бяха две в предишния кабинет, вероятно, за да се намерят постове за хората, не се справиха.
Само когато има инвестиции се създават по-високи доходи и тази част от бюджета трябва да се изпълни. За тази година има заложени няколко милиарда, а са изпълнени само около 13% към месец август. Това създава предпоставка в края на годината отново да имаме огромни средства за преразпределение, като тези 9 милиарда лева в края на 2021г., които потънаха за 9 дни“ – коментира още Данаилов.

Водачът на листата на ИТН за 25 МИР – София сподели своята лична, а и обща партийна кауза: “Има да извървим много път, докато стигнем там, където искаме, за да довършим започнатото. Положили сме само основите и наистина искаме да сменим политическата система, защото за 33 години се видя, че сме най-бедната страна в ЕС“.

Той каза още, че виновни за това са нетолкова политиците, колкото начинът, по който е конструирана държавата, както и че България е единствената страна, в която няма осъден висш политик, при положение, че 99% от българските граждани нямат съмнения, че злоупотреби със държавни средства има.

„Хората ще припознаят този референдум и ще се съберат достатъчно гласове, така че той ще стане задължителен за гласуване в НС и ще предизвика свикване на ВНС“ – коментира още темата експертът от ИТН и добави, че той е привърженик на смяната на модела на политическата система, но за да се избегне концентрация на власт, изборите за президент и парламент трябва да се разминават.

Кандидат-депутатът от ИТН няма съмнения, че неговата партия, която никога не е залитала по популистки обещания и работи в полза на хората, ще е много добре представена в следващия парламент.

„Тази увереност ми дават срещите и разговорите с гражданите през последните две седмици от началото на кампанията, а като добавим и скрития вот, който ще видим в деня на изборите, прогнозите на социолозите и този път няма да се изпълнят“ – категоричен бе Пламен Данаилов от ИТН и добави още, че след 2-ри октомври трябва да има редовно правителство с ясни цели и задачи, които трябва да се изпълнят.

Сподели: