Пламен Данаилов от ИТН приветства присъстващите на Осмата конференция на независимите оценители в България

Пламен Данаилов от ИТН приветства присъстващите на Осмата конференция на независимите оценители в България

Зам.-министърът на Енергетиката и икономически експерт – Пламен Данаилов – приветства участниците и гостите на Осмата конференция на независимите оценители в България.

Лектори на конференцията са Крис Гжежик – председател на Борда на директорите на TEGoVA (обединяваща над 70 хил. професионалисти), Джони Уаийт – изпълнителен директор, Американско общество на оценителите, доц. Маньо Моравенов, MRICS, Изпълнителен директор на Българска фондова борса, и проф. д-р Евгени Станимиров – ректор на Варненския икономически университет.

Пламен Данаилов подчерта, че във времена на сложни геополитически промени, обективната, пазарна оценка на активите – материални и нематериални, е от огромна значимост за инвестиционните решения и проекти, както на национално, така и на международно ниво.
“Независимата оценителска експертиза е гаранцията на бизнеса във всички инвестиционни проекти. В сферата на енергетиката предстоят мащабни инвестиции в зелена енергия, които да осигурят за нас една по-чиста и по-природосъобразна енергия.”

Зам.-министърът и експерт на ИТН сподели още, че за него е чест да бъде част и от прехода към една по-екосъобразна индустрия и световна икономика. Той изтъкна значимостта на оценителската професия за този преход и пожела успехи на всички гости и участници.

Сподели: