Пламен Данаилов пред Нова нюз: „В бюджет 2022г. трябва да бъдат предвидени 8 млрд.лв. – кражби на ГЕРБ“

Пламен Данаилов пред Нова нюз: „В бюджет 2022г. трябва да бъдат предвидени 8 млрд.лв. – кражби на ГЕРБ“

Пламен Данаилов депутат в 45-то и 46-то НС от ПП“Има такъв народ“ разговаря за икономическата картина в страната ни пред телевизия Нова нюз.

За парите в здравеопазването и дали трябват там допълнителни средства, Данаилов заяви, че самата система първо търпи реформа, защото има неправилно разходване на средтва. Като пример, казва той, че съществува голям дисбаланс в заплатите за лекарите, заемащи едни и същи позиции.

За парите в здравеопазването и коалицията: „Единомислие има за нуждата от реформа и финансиране от всички коалиционни партньори.“

Тъй като бюджетната рамка за следващата година ще влезне в парламента за дълго обсъждане вече има заявка за работни групи към всички министерства, чрез които да се обсъждат и изчистят всички предложения за внасяне в пленарна зала, вместо „24часови“ заседания да правят това, сподели Пламен Данаилов.

А относно „базовия“ бюджет, както го назова бившия, служебен финансов министър г-н Белчев, според Данаилов не трябва да бъде приет, защото съдържа редица неточности на макро ниво, както и осемте милиарда лева източвани от ГЕРБ през него не са предвидени, а всъщност с тази фраза „Продължаваме промяната“ спечелиха изборите. „Тоест няма подобряване на ефективността на държавните предприятия.“ – каза той.

В темата за еврозоната и позицията на ИТН, както и на коалиционното правителство е разписано предложение за една мащабна кампания, с която да се разяснят плюсовете и минусите, придружени с реален дебат с народа защо трябва да се присъединим и защо не.

Сподели: