Пламен Данаилов пред Нова нюз: „Има достатъчно възможности да се извадят пари от бюджета за подпомагане на бизнеса, но трябва някой да застане зад името си.“

Пламен Данаилов пред Нова нюз: „Има достатъчно възможности да се извадят пари от бюджета за подпомагане на бизнеса, но трябва някой да застане зад името си.“

Кандидатът за министър на финансите в 46-то НС Пламен Данаилов от ПП“Има такъв народ“ сподели, че зеленият сертификат се явява частичен локдаун и ще доведе до намаляне на потреблението и ограничена икономика.
Една мярка за справяне с високите цени в момента в България е намаляне на ДДС-то и увеличаване на заплатите с конкретни методики.
На въпросът дали има пари в държавата, Данаилов казва, че България не е задлъжняла държава и сега е моментът, в който може да се вземат заеми, защото инфлацията спомага за по-лесно връщане на данъци, като обезпечение.
Ако зависи всичко от ИТН биха се набавили пари от буфери в държавния бюджет, в които има средства за използване, заяви П.Данаилов. „Има достатъчно възможности, въпрос на решения е, но някой трябва да застане зад името си.“- каза също той.
Като основен приоритет за ИТН е влизането в Еврозоната, сподели Данаилов. Но само в София има достигане на над средната европейска заплата, а София не е България. „Трябва да се обърне внимание на малките региони.“ – според финансиста. Като той отхвърли срокове от 20-30 години и силно вярва, че в рамките на един парламент трябва да се справи държавата.
За позициите в сегашните проучвания за изборния ден и позициите на ИТН, Данаилов моли да изчакаме всичко да мине и тогава да прогнозираме. А относно управлението, той заяви, че ще има правителство и то коалиционно.

Сподели: