По искане на „Има такъв народ“, правната комисия в НС изслуша зам.-министър за българския закон „Магнитски“

По искане на „Има такъв народ“, правната комисия в НС изслуша зам.-министър за българския закон „Магнитски“

По настояване на „Има такъв народ“ заместник-министърът на правосъдието Борислав Ганчев даде допълнителна информация за работата на междуведомствена група за изработване на проект за „Закон за мерки за превенция и защита на националната сигурност от рискове за икономическата и финансовата система на държавата“.

Решението да бъде изслушан извънредно Борислав Ганчев на днешното заседание на парламентарната Комисия по конституционни и правни въпроси, бе единодушно взето от Комисията. Поводът бе изтеклият миналата седмица в медиите – проект на текст за закон, наречен „Български вариант на закона „Магнитски““.

Ганчев за пореден път увери, че разпространеният миналата седмица от някои медии т.нар. български проект за закон „Магнитски“ не е обсъждан от работната група и не се подкрепя от Министерството на правосъдието. „Ако по някакъв начин този, който е публикувал тези текстове в някакъв сайт, намери утре да речем група депутати, които да внесат този законопроект, нашето становище, отсега ви казвам, ще е отрицателно във връзка със законопроекта“, заяви зам.-министърът пред парламентарната Комисия по конституционни и правни въпроси.

Сподели: