ПП „Има такъв народ“ откри кампанията си в Плевен с представяне на кризисни мерки за енергетиката, бизнеса и домакинствата

ПП „Има такъв народ“ откри кампанията си в Плевен с представяне на кризисни мерки за енергетиката, бизнеса и домакинствата

ПП „Има такъв народ“ откри своята предизборна кампания в прес клуба на БТА в Плевен с пресконференция за медиите, водена от Радостин Василев, който оглавява листата на партията в 15 МИР.

На събитието присъстваха Ива Митева – председател на 45-то и 46-то НС, Ивайло Вълчев – заместник председател на ПП „Има такъв народ“, Андрей Михайлов – председател на правната комисия в 46-то Народно събрание, имунологът проф. Чорбанов и Мика Зайкова – орисницата на последните два парламента.
На журналистите бяха предоставени материали за листата на ПП “Има такъв народ“ в 15 МИР, както и информация за 18-те кризисни мерки за енергетиката, бизнеса и домакинствата, предложени от експертите на партията.

При откриването на пресконференцията, водачът листата в 15 МИР Радостин Василев сподели, че кандидат – депутатската листа в Плевен е най-младата и в нея влизат петима от общинските координатори на партията. „Разчитали сме на експертността при избора. Тези, които ще станат народни представители, трябва да защитят интересите на гражданите на град Плевен“ – допълни Василев и представи кандидатите, сред които има юристи, инженери, педагози, икономисти, както и представител на театралното изкуство.
Лидерите на партията отговориха на множеството въпроси засадени от журналистите, а в отговор на въпроса на Българското национално радио „Как ще мотивирате избиратели в тази кампания, след като в две Народни събрания не успяхте да съставите правителства и не бяхте достатъчно диалогични и с какво сте по-различни от другите политически сили?“, Ивайло Вълчев отговори:
„Така зададен въпросът ви предполага, че ние сами не сме успели да направим правителство. В протичането на тези събития не ни остана време и нямахме пространство, в което да обясним защо това не се случи. Ние направихме всичко възможно от наша страна да има правителство. Водихме разговори, но не срещнахме разбиране. Бяхме водени от своя ентусиазъм и нашият минус е в това, че не сме опитни в политическите игри, за разлика от партиите, с които разговаряхме. Те декларираха, а после предявяваха претенции. Не бяхме готови за такава игра и това донякъде обяснява невъзможността да бъде съставено правителство. Не разбрах и до ден днешен политическата логика, по която в 45-я парламент ни молеха да съставим каквото и да е правителство, а малко по-късно в 46-я парламент същите хора не ни подкрепиха. Това, което се случи е план на други гора и друга политическа сила, които са се надявали в една по-задълбочена криза да изплуват. В следващи преговори ние ще бъдем диалогични. Ясно е, че никой няма да може без останалите“.

Сподели: