ПП „Има такъв народ“ са готови за диалог и компромиси в 47-то НС

ПП „Има такъв народ“ са готови за диалог и компромиси в 47-то НС

Тази вечер в коментарното политическо предаване Денят ON AIR по телевизия България ON AIR, Виктория Василева – главен секретар на ПП „Има такъв народ“, сподели каква ще е цената за съставяне на редовно правителство в 47-я Парламент.

В партията победител в изборите на 11 юли имат готовност за диалог и компромиси, с цел съставянето на качествено правителство, което да започне да решава изключително тежките проблеми в енергетиката, социалните проблеми и тези свързани със състоянието на бизнеса, в резултат от управлението в последните 12 години.

Главният секретар на ПП „Има такъв народ“ сподели още, че в В 45-я парламент партиите са били по-сплотени, а колегите им от ДБ и ИБГНИ са били склонни на всякакви разговори и компромиси. „Буквално ни умоляваха да направим правителство, което за нас от ПП „Има такъв народ“ беше абсурдно да направиш правителство с 51 депутати. Тогава на тях не им изглеждаше абсурдно, но странното е, че започна да им изглежда абсурдно в 46-я парламент, когато ние вече бяхме първа политическа сила и имахме 65 депутати“ – допълни Василева.

В откровения разговор с водещия Виктор Дремсизов и на въпроса защо не са успели да съставят правителство, Виктория Василева сподели, че изводът който тя си е направила е, че „хората харесват да говориш неистини с усмивка, а не да им казваш истините,  пък било то и с по-рязък и груб тон“.

„Политическата класа не е напълно готова за откровен разговор. Свикнали са нещата в продължение на много години да се случват по точно определен начин и по точно определен ред и когато ги извадиш от зоната им на комфорт и на начина, по който те са свикнали да правят своята политика, те веднага обявяват това за противоестествено и абсурдно.“

„ПП „Има такъв народ“ са истински и открити, не толкова лесно смилаеми за обществото, но честни и открити“ – продължи Василева, а на въпроса как ПП „Има такъв народ“ ще работи със същите тези хора с следващия парламент, тя отговори, „че трябва да се оставят на заден план личната неприязън, а на преден план да се изведат общия интерес за хората и приоритетите на България“.

Според това какво място ще им отреди българския избирател, от партията ще изберат най- адекватното поведение и най-адекватния диалог с останалите политически играчи.

От ПП „Има такъв народ“ са готови за  разговори и с „Продължаваме промяната“, но ще вземат решение на база ясна програма и приоритети, които те все още не са заявили, а приоритетите на ПП „Има такъв народ“ са спешни мерки в сферата на енергетиката, здравеопазването, образованието и социалната сфера и смяна на модела на управление, който може да се постигне само с усилията на всички политически партии.

На въпроса защо ПП „Има такъв народ“ не е  издигнала свой кандидат за президент, Василева сподели, че всяко нещо трябва да се случва по логичен път и да следва своите стъпки, а ПП „Има такъв народ“ е млада партия, която има какво да работи върху себе си преди да прави заявки за участие във всички нива на властта.

Без да омаловажава авторитетните президентски кандидатури на Герджиков и Панов , Виктория Василева твърди подкрепата на ПП „Има такъв народ“ за Румен Радев и даде положителна оценка за работата на служебното правителство при провеждането на последните парламентарни избори.

Сподели: