Представители на „Има такъв народ“ се срещнаха с жителите на селата Якимово, Расово и Черни връх

Представители на „Има такъв народ“ се срещнаха с жителите на селата Якимово, Расово и Черни връх

Водачът на „Има такъв народ“ в 12-ти МИР Пламен Абровски и другите представители на партията от листата за област Монтана посетиха селата Якимово, Расово и Черни връх. Те се срещнаха с местните жители и симпатизанти и представиха програмата на „Има такъв народ“ за справяне с пандемията и икономическата криза. В Якимово и в Расово Пламен Абровски акцентира върху земеделската програма, в която водещо е възраждането на селското стопанство и животновъдството, което е било силно развито в миналото в региона.
На въпроса на хората дали „Има такъв народ“ ще работи за съставянето на кабинет в следващия парламент, Пламен Абровски отговори, че неговата партия ще разговарят с всички парламентарно представени формации, с изключение на ГЕРБ и ДПС. Отговорността е голяма и кабинет трябва да има, защото ”страната вече е в криза”.
Водачът на листата сподели още пред жителите на Якимово, Расово и Черни връх, че „Има такъв народ“ са направили своите изводи след преговорите в последните два парламента. Най-важната поука е за тях е, че следващите разговори трябва да бъдат максимално публични и прозрачни и представителите на „Има такъв народ“ да подходят със смирение.
Социалните теми също бяха засегнати в разговора с хората и Абровски със съжаление потвърди, че зимата ще бъде трудна, заради високите сметки за отопление, нарастващите цени на стоките и услугите и увеличението на цените на електроенергията, не само за бизнеса, но и за домакинствата, което неминуемо ще се случи след Нова година.
„Обстановката поставя българския гражданин и бизнес пред много и трудни задачи. Позицията на „Има такъв народ“ е. че не трябва да се допуска спиране на производства и фалити на компании заради високата себестойност на продукцията в резултат на увеличените цени на енергоносителите и в същото време невъзможността за прехвърлянето на това увеличение в продажната цена на продукта“ – добави Пламен Абровски.
Според „Има такъв народ“ трябва да има компенсации на производствата, заради високата цена на електроенергията, за да може българските производители да са конкурентноспособни. В тази връзка от партията са предложили програма с 18 мерки за преодоляване на енергийната криза и стабилизирането на българския енергиен пазар – споделиха още на жителите на Якимово, Расово и Черни връх, водачът на листата за 12-ти МИР и останалите представители на политическа партия „Има такъв народ“.

Сподели: