Представители на ПП „Има такъв народ“ се срещнаха с ръководството и членове на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва

Представители на ПП „Има такъв народ“ се срещнаха с ръководството и членове на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва

Срещата, която се проведе на 22 октомври в София, е част от предизборната кампания на партията и в нея участваха заместник-председателят Тошко Йорданов, главният секретар Виктория Василева, членът на изпълнителната комисия Филип Станев, председателят на 45-то и 46-то народно събрание Ива Mитева и полк. Александър Александров – член на „Има такъв народ“ и депутат в последните два парламента.

Домакините от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва бяха представени от генерал Златан Стойков – председател на съюза и бивш началник на Генералния щаб на българската армия, генерал Стефан Стефанов – председател на софийската организация, председатели на районни организации и представители на колективни членове на СОСЗР, като председателя на Асоциацията на сухопътните войски генерал лейтенант Кирил Цветков, представители на Асоциацията на военните разузнавачи, на Националната асоциация Сигурност и други.

Присъстваха също председателят на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите в България младши лейтенант инж. Петър Велчев и Спирдон Спирдонов – заместник-председател на Съюза на ветераните в България.

Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва е най-представителната и най-голяма неправителствена организация в България с повече от 35 хиляди членове. Това е национална, независима и надпартийна организация, изградена на принципите на доброволността, демократичността и самоуправлението. Организацията работи за издигане престижа на военната служба в армията и в резерва, за авторитета на МВР и специалните служби и подпомага социално слабите, болните и с хората с увреждания, които са членове на Съюза и е мост между гражданското общество, въоръжените сили и органите на реда и сигурността.

Организацията работи и за утвърждаване авторитета на България сред сродните организации в чужбина и активно подпомага интеграцията на страната ни в колективната отбрана и отбранителната политика на ЕС.

В своето изложение, председателят на СОСЗР ген. Златан Стойков изрази от свое име и от името на присъстващите на срещата задоволство, че „Има такъв народ“ е единствената политическа формация, която проявява отношение към Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и посочи, че те разчитат това като загриженост не само за състоянието и положението на Съюза и неговите членове, а преди всичко като мисъл и отговорност за отбраната на страната, състоянието на българската армия, въоръжените сили и сигурността на обществото.

В отговор, заместник-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов изтъкна огромното значение на ролята на СОСЗР и допълни: „членовете на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – генерали, адмирали, офицери и сержанти, са с огромна подготовка, знания и организационни умения. Те са хора с висок морал и качества, които са така необходими в наши дни на страната и обществото. Нашата партия се отнася с огромно уважение и ще подкрепя мястото и ролята на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в обществения живот“.

В последвалата отворена и приятелска дискусия бяха засегнати много въпроси свързани с работата на Съюза, както и бяха обсъдени възможности за по силна политическа и законодателна подкрепа.

Сподели: