Проф. Андрей Чорбанов: Липсва кампания за ваксинирането

Проф. Андрей Чорбанов: Липсва кампания за ваксинирането

В телевизионен диспут по БТВ, с тема „Кризата в здравеопазването“, проф. Андрей Чорбанов, кандидат за народен представител от ПП „Има такъв народ“, заяви, че липсва позитивна и информационна кампания, що се касае до ваксинирането на населението. По думите му е трудно да се направи и обективна оценка за подхода на другите държави, тъй като има колосални разлики между Западна и Източна Европа.

Според проф. Чорбанов, много от мерките, предприети още преди служебното правителство, не са били на нивото, на което хората са очаквали.

На въпрос, дали би се ваксинирал, проф. Чорбанов отговори, че е преболедувал и няма резон да бъде ваксиниран. Според него няма точни данни каква част от населението е защитено от ковид вълната.

По време на телевизионния дебат, проф. Чорбанов изрази мнение, че липсва експертният дебат за справяне с ковид-кризата и всичко минава на нивото на политически изказвания. Затова той предложи публичен дебат с изявени експерти по въпроса с ковид епидемията.

Относно въвеждането на зеления сертификат проф. Чорбанов изрази мнение, че той не е критерий за реална защита, но ако бъде въведен  и за депутатите в следващото Народно събрание, следва това изискване да се спазва.

Сподели: