Проф. Николай Радулов: Нужни са промени в специалните служби

Проф. Николай Радулов: Нужни са промени в специалните служби

В предаването „Още от Деня“ по БНТ народният представител от ПП „Има такъв народ“ изрази мнение, че в специалните служби са необходими промени. „Необходимо е да се направи ревизия в службите. Години наред те произвеждат само скандали“, посочи Радулов.

Според него в МВР и в специалните служби има достатъчно компетентни и работливи хора, които са лошо управлявани. Ето защо според депутата е нужно ръководители да бъдат сменени, но преценката да е индивидуална.

„В ДАНС и ДАТО определено са необходими промени, но след внимателен анализ и мотивиране“ коментира още той.

На въпрос защо от ИТН са възразили Атанас Атанасов да оглави комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, Радулов отговори: „Реномето на Атанас Атанасов и в сегашното и в предишното Народно събрание не е добро. Той многократно се е опитвал да вземе позиции във властта. Желанието му за власт, съчетано с липса на самокритичност, води до това моят колега да го призове да си подаде оставката“.

Проф. Радулов направи и коментар за отстраняването на главния прокурор Иван Гешев. „Задължително е Гешев да бъде отстранен, но ако не променим системата няма значение как се казва главният прокурор“.

Сподели: