Проф. Радулов: Не виждам Гешев да обмисля решение сам да подаде своята оставка

Проф. Радулов: Не виждам Гешев да обмисля решение сам да подаде своята оставка

„Отстраняването на главния прокурор Иван Гешев е въпрос на време. Не се ангажирам да кажа дали това ще е след два или три месеца. Не виждам й да обмисля решение сам да подаде своята оставка”. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от  „Има такъв народ“ проф. Николай Радулов.

По думите му предстои ремонт на цялата прокуратура.

Ще има такива промени, които трябва да гарантират на всички, че който и да заеме позицията на главен прокурор, да няма такава власт, която да доведе прокуратурата до абсурдното положение да се конфронтира с целия държавен апарат”, поясни Радулов.

„В момента има опити да се покаже, че ще се работи и по стари сигнали като спалнята, кюлчетата и парите – неща, за които още като се появиха снимките, експертите обясняваха какво може да се направи, за да се изясни как са се появили в тази спалня”, каза още той.

Според него определена банка не може да няма информация за толкова много пари от коя серия и кой номер започват и завършват. „Вероятно ще бъде установено дали от тези или от някои други големи трансфери, защото не се съмнявам, че е имало и много други такива случаи, че банките са си изпълнили задълженията, защото ако не го правят, може и да им се изземат лицензите”, посочи Радулов. 

Той обясни, че по принцип банката не разполага с такива суми в хранилище. Когато се заяви такава сума, тя се взима от БНБ, а там банкнотите се водят по опис.

Сподели: