Радостин Василев: Взривихме мостовете на задкулисието

Радостин Василев: Взривихме мостовете на задкулисието

„Взривихме мостовете на задкулисието и безпринципността“, заяви в предаването „Тази неделя“ по БТВ адв. Радостин Василев от ПП „Има такъв народ“. В телевизионното студио той коментира готовността на партията за предстоящия парламентарен вот.

„Основните лица на партията остават водачи, промените са козметични. Ние сме група, която е максимално обединена. Подходили сме прагматично. В НС трябва да присъстват хора, които правят политика и закони“, отбеляза Василев и допълни, че Мика Зайкова също ще присъства в листите. От думите му стана ясно, че Слави Трифонов е гарант, че в ИТН движеща сила ще бъде моралът.

Василев изрази мнение, че по отношение на „Има такъв народ“ социолозите не познават резултатите. Той е убеден, че от партията ще имат много сериозен резултат на изборите и че се борят за първото място.  

Относно бъдещи разговори с останалите политически играчи, Радостин Василев каза, че много внимателно и предварително са обяснили на избирателите на ИТН червените линии, които няма да се преминават.

Той напомни, че в 46-ия парламент единствено от БСП не са искали постове при преговорите за съставяне на правителство.  

„За нас са важни политиките. Диалогичността трябва да е на много по-високо ниво, за да няма взривени мостове“ бе категоричен Василев.

Във връзка с казуса с канадското гражданство на Кирил Петков, Василев каза, че е видно, че Петков е бил канадски гражданин до 20 август. Според него, когато се говори за почтенност, то тя трябва да е от начало до край.

В студиото на БТВ Радостин Василев съобщи, че относно иска на Асен Василев срещу Тошко Йорданов са възможни разговори. Той отбеляза, че имат нормални комуникационни отношения  с Асен Василев и че ще се търсят разговори между страните.

„Страшно е когато български политици имат доходи  от бизнес в офшорна компания“ бе коментарът на Радостин Василев относно журналистическото разследване за досиетата „Пандора“.

Сподели: