Радостин Василев: Всички, които искат да променят модела ГЕРБ – ДПС, са евентуален партньор на ИТН

Радостин Василев: Всички, които искат да променят модела ГЕРБ – ДПС, са евентуален партньор на ИТН

„Всички, които искат да променят модела ГЕРБ – ДПС, са евентуален партньор на ИТН в следващия парламент“. Това заяви в предаването „Денят започва“ по БНТ адв. Радостин Василев от „Има такъв Народ“.

 Според Василев от „Продължаваме промяната“ се чуват единствено популистки слова.

„Наясно сме, че правителство този път трябва да има“, подчерта Василев и допълни, че поставят принципни условия за политики, като едно от тях е за електронното гласуване, което ще помогне повече българи зад граница да упражнят своя вот.

В ефира на обществената телевизия Радостин Василев коментира преизбирането на Борислав Михайлов за президент на БФС.

„Дълбоката държава, в лицето на Борислав Михайлов, спечели изборите във футболния съюз, надявам се в държавата да не се случи същото“.

Според Василев, който има дългогодишен опит в спортните и футболни правни казуси, първото нещо, което ще се случи, е че Агенцията по вписванията ще откаже да впише избора на президент.

„Не сме стигнали до съд все още, но предвид хипотезата, пред която сме изправени, можем да считаме, че тези гласове, които има Борислав Михайлов не са му стигали да бъде избран за президент още на първи тур. Т.е. там е трябвало да има балотаж, поради това, че кворумът, който има отношение за мнозинствата е този, който е събран в началото на регистрацията, тъй като водещият на заседанието не е направил проверка на кворума преди гласуването за президент“, разясни по БНТ Радостин Василев.

„Ако имаше проверка на кворума непосредствено преди гласуването и тя показваше 480 делегати, а не 483, тогава щеше да стигат 241 гласа. Доколкото разбрах от някои делегати водещият Камен Костадинов много е бързал, а може би от незнание“, добави Радостин Василев пред БНТ.

Сподели: