Радостин Василев по Нова Тв: Зимният дворец на спорта тъне в разруха след фиктивен ремонт от времето на ГЕРБ

Радостин Василев по Нова Тв: Зимният дворец на спорта тъне в разруха след фиктивен ремонт от времето на ГЕРБ

Дружествата, управляващи държавната собственост в спорта, са ръководени по некомпетентен и престъпен начин в последните години, докато министър е бил Красен Кралев. Това заяви настоящият спортен министър (от квотата на „Има такъв народ“) Радостин Василевв студиото на „Здравей, България“ по Нова ТВ.

Министърът поясни, че седмица след като е сменил ръководството на „Академика 2011” (дружеството отговарящо за Зимния дворец), новото ръководство го е информирало какво се случва в сградата и какви са безобразията там. Той допълни още, че освен „Академика 2011” и другите дружества, които отговарят за държавната собственост в спорта – „Национална спортна база” и „Сердика”, са били управлявани по престъпен начин.

Радостин Василев показа заснети от екипа му кадри, на които се вижда как Зимният дворец на спорта в столичния квартал „Студентски град”, тъне в разруха и безстопанственост. “Последният ремонт на съоръжението е приключил преди по-малко от 4 години и е бил на стойност над 6 млн. лв. А въобще не се забелязва, в какво точно са вложени парите! Децата няма къде да се съблекат и тренират на плочките в коридора. Съблекалните, които уж са ремонтирани, са изцяло в мухъл, а монтираният гипскартон е изкорубен и почти паднал.” Той поясни, че тепърва ще се уточнява какво е било ремонтирано с тези средства и кое е станало само на документи.

Министърът от квотата на „Има такъв народ“ се възмути, че при една от ледените пързалки в двореца само един от шестте охладители е бил в изправност и е работел. Той посочи още, че няколкото помещения, отдавани под наем за нощни заяведения, са били заключени и министерството е потърсило ключарска помощ, за да успее да влезе на оглед. “Не трябва в такава сграда да има дискотеки и подобни заведения! „Зимният дворец на спорта“ е предназначен за спорт!”, бе категоричен Радостин Василев.

Сподели: