Радостин Василев: Зимният дворец на спорта е престъпно управляван в последните години!

Радостин Василев: Зимният дворец на спорта е престъпно управляван в последните години!

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев посети Зимния дворец в Столицата и направи импровизирана инспекция из сградата.
Визитата му бе продължение на поредицата видеа за състоянието на националната спортна инфраструктура в България и се излъчваше на живо във фесбук профила на министъра, където той го анонсира с думите: „Изживейте шока заедно с нас!“.

Кадрите, които се запечатаха на видеото наистина бяха шокиращи. От състоянието на заснетите помещения наистина не личеше къде са вложени тези шест милиона и половина лева. Парите усвоени за явно фиктивния ремонт „извършен“ преди по-малко от четири години и широко рекламиран от правителството на ГЕРБ. „Тук има престъпна безстопанственост и наистина е крадено най-нагло!“, възмущаваше се Радостин Василев.

Министърът на младежта и спорта заяви, че ще сезира прокуратурата и органите срещу бившата директорка на фирмата „Академика 2011“ ЕАД, която е стопанисвала обекта. Въпросната дама е освободена от длъжност от Министър Василев по-рано този месец, заради окаяното състояние на комплекса.

„Шест милиона и половина е цената на този ремонт извършен при управлението на Красен Кралев. За тези шест милиона и половина виждаме само едно пребоядисване и полагане на неадекватна и некачествена нова настилка, която се използва при външни детски площадки. Не са подменени с нови дори седалките на трибуните, а “новата” мантинела на пързалката е закупена “втора ръка””, разясни ситуацията Радостин Василев във видеото си.

Той бе категоричен, че това не е просто невъзможност някой да поддържа една сграда, а тук са се вършили престъпления. “Но засега няма виновни, няма наказани, няма осъдени. А някои от помещенията дори са опасни за хората и са необходими спешни мерки!“, подчерта спортният министър Радостин Василев и заяви, че ще направя необходимото, за да се намери решение на казуса.

Вижте и цялото видео на профила на Радостин Василев:

Сподели: