Радостин Василев, ИТН: Държавата спешно трябва да помогне на бизнеса

Радостин Василев, ИТН: Държавата спешно трябва да помогне на бизнеса

Това, което се случва е шоково поскъпване на газа, отбеляза в предаването „Още от деня“ на БНТ Радостин Василев от „Има такъв народ“.

По думите му одобрението на регулатора за поскъпване на природния газ е неизбежно. Василев прогнозира, че  ще има увеличение на цените на основни продукти. Затова са нужни много спешни мерки от държавата, които да контролират този пазар.

От ИТН са обсъдили 18 мерки в различна спешност, чрез които може да се помогне на бизнеса. 

Радостин Василев коментира и кандидат-президентската надпревара. „Ние подкрепяме Румен Радев. Анастас Герджиков е сериозен противник. Той е човек, с когото Радев ще направи сериозна битка. Имаме последователна политика и продължаваме подкрепата за действащия държавен глава, подчерта Василев и не пропусна да отбележи, че Румен Радев е готов за война срещу мафията и обединява максимално широк кръг от хора.

На въпрос за появилите се социологически изследвания, Радостин Василев отговори: „Социологията не бих я коментирал, те не познаха за ИТН. ГЕРБ няма истинска електорална подкрепа“. 

В ефира на обществената телевизия Радостин Василев отбеляза, че в следващия парламент трябва да се покаже ниво на диалогичност и да се избягват плаващите мнозинства.

Той изрази категорично мнение, че от ИТН ще търсят постигането на баланс в политиките, за да се конструират работещи парламент и правителство.

Запитан дали съжалява за неприятната случка с Татяна Дончева, Василев отговори: „Не мога да съжалявам, когато съм казал истината. Надявам се Татяна Дончева да не присъства повече в политическия живот. Аз нямам отрицателни чувства към нея“. 

Сподели: