Радостин Василев: Мафията събира наеми от имот на Спортното министерство, заради безстопанственост от страна на Красен Кралев

Радостин Василев: Мафията събира наеми от имот на Спортното министерство, заради безстопанственост от страна на Красен Кралев

На 14 май, Министърът на младежта и спорта Радостин Василев публикува пореден видео репортаж от инспекциите си в занемарените и безстопанствени спортни бази на Министерстото на младежта и спорта (ММС) и свързаните структури. Тойпоказа умишлено занемарения от предишното управление „Спортен комплекс Септември“, край столичния квартал „Красна поляна“.

Заедно с Радостин Василев бяха зам.-министърът на ММС Владимир Харизанов, техни сътрудници, както и общинският съветник от „Спаси София“ Борис Бонев, който преди време е сигнализирал обществеността за съмнителните практики, около имотите на Спортен Комплекс Септември.

По време на обиколката, министърът на спорта Василев интервюира кратко треньорите и другите наематели на имотите на министерството.

Министър Василев обясни абсурдността на ситуацията: „Мафията има различни лица, някъде мафията източва средства от Държавата, а в случая мафията стопанисва имот на министерството. Тук се получават наеми, които трябва да са за ММС, но парите отиват другаде.“ Той допълни, че всички наематели на територията на комплекса, си имат договори, но не с когото трябва по закон. Това са тенис кортове, ресторанти, баскетболни зали, картинг писта, автосервизи, които си плащат всеки месец на „ОСК Септември“, с представител Динко Дуков. А „ОСК Септември“, от своя страна, няма никакви договорни отношения с ММС, което е абсурдна и престъпна безстопанственост от страна на предишния министър на ГЕРБ.

Радостин Василев заяви, че ще сигнализира прокуратурата, за да може бившият министър Красен Кралев да понесе отговорността си, затова, че е ощетил ММС с големи суми от тази безстопанственост.


Борис Бонев коментира, че във всички отрасли и сектори, а не само в спорта, има подобни схеми на мафията. „Корупцията не е нещо имагинерно, което се случва някъде, тя е тук край нас.“

Бонев изказа радостта си, че най-накрая ММС проявява интерес към занемарените си имоти на територията на София. Той показа документ от преди няколко години, когато ММС е поискало от Столична община на му прехвърли над девет декара общински имоти в съседство на комплекс Септември, под претекст, че ще построи голям спортен комплекс с прилежащи сгради. „Ето това е документът. Една страничка подписана от Кралев, с два реда несериозни общи аргументи за отбиване на номера.“ Той допълни, че Кралев и министерството въобще не са искали да отговорят на въпросите на опозицията в Столичния общински съвет. „Общинските съветници на ГЕРБ бяха подкрепени единствено от тези на ВМРО, и така не им достигнаха гласове за реализирането на тази схема.“
И Бонев, и Василев бяха категорични, че искането на Кралев не е било свързано със спорта, а целта е била да се изградят други съоръжения и сгради.

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев обяви, че следващият репортаж, който предстои, от безхаберията в ММС, ще е от Арена Бургас.


Сподели: