Радостин Василев се включи в честването на годишнината от героичната гибел на Христо Ботев, проведено в Калофер

Радостин Василев се включи в честването на годишнината от героичната гибел на Христо Ботев, проведено в Калофер

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев се включи във възпоменателното честване по повод 146-ата годишнина от героичната гибел на Христо Ботев, което се проведе в Калофер.

На 2 юни цяла България свежда глава пред своите герои. Народът ни показва своята признателност към Христо Ботев и загиналите за свободата на нашето Отечество. Към всички знайни и незнайни българи, дали живота си, за да бъде България свободна и независима.

“Те искаха Родината ни да бъде чиста и свята. Хората в нея да живеят в мир, разбирателство и да работят за просперитета ѝ.”

В личния си профил във фейсбук, Василев написа още: „Българският политически елит и всички българи сме изправени пред модерни форми на васалитет и трябва да защитаваме единствено и само националния интерес. Днес Ботевите идеали продължават да имат актуално звучене и призовавам всички българи да бъдат обединени в името на националния интерес. На нас се пада да се покажем достойни за жертвата, която нашите предци направиха.“

Преди 146 години Христо Ботев ни даде най-светлите примери, които да следваме – любов към Отечеството, отдаденост на каузата, жертвоготовност. Нека не го забравяме никога, а да го пазим в душите си. Защото само така можем да бъдем полезни на България. Само ако сме готови да постигнем велики дела, без значение от цената, Родината ни ще просперира и ще се развива с онези темпове, които от последните места ще ни изведат отново там, където е достойното ни място – сред водещите европейски държави.

“Само онзи, който е живял, страдал и плакал с народа си – само той може да го разбере и да му помогне”. Тези думи на Ботев трябва да бъдат наш пътеводител в желанието да възстановим справедливостта, законността и авторитета на България пред Европа и света.

Сподели: