Слави Трифонов: Нека ПП, ГЕРБ, ДПС и ДБ да си направят кабинет

Слави Трифонов: Нека ПП, ГЕРБ, ДПС и ДБ да си направят кабинет

Слави Трифонов вижда нова коалиция в парламента, която може да избере правителство. В открито писмо, публикувано във Фейсбук, лидерът на „Има такъв народ“, каза че с решението за даване на зелена светлина на Северна Македония за ЕС са положени „основите на една нова Евроатлантическа коалиция в България, при това безапелационно подкрепена от Франция“. В нея влизат ПП, ГЕРБ, ДПС, ДБ.

„Общо ще разполагате с 176 депутати. Логично към тях може да прибавите и шестимата отцепили се депутати от “Има такъв народ”. Така ще имате 182 депутати, което е много повече от конституционно мнозинство. Това ще ви направи спокойни за взимането на всякакви решения. Може да направите съдебна реформа, може да продължите изнасянето на оръжия за Украйна през трети страни, може спокойно да промените и законите, за да се усвоят милиардите по Плана за възстановяване, може да приемете и необходимите антикризисни мерки и да направите дългоочакваните реформи. Като настоящи и бъдещи членове на едни и същи европейски политически семейства, спокойно може да реализирате всички евроатлантически приоритети, част от които изброих по-горе“, казва още Слави Трифонов.

„Г-н Петков, г-н Борисов, г-н Пеевски и г-н Иванов, след като дадохте зелена светлина за Северна Македония, дайте зелена светлина и за България. Постъпете мъдро и държавнически, така както постъпихте днес. Ако се вярва на социологическите проучвания, България няма нужда от нови избори и вие имате възможността да реализирате едно силно управление, с което да изведете държавата от политическата криза, енергийната криза и инфлацията. Бъдете първо българи и държавници, а чак след това политически противници“, завършва откритото писмо.

Сподели: