Слави Трифонов пред БНР: Нужно е правителство, което да изведе България от кризите, в които се намираме

Слави Трифонов пред БНР: Нужно е правителство, което да изведе България от кризите, в които се намираме

Лидерът на ПП „Има такъв народ” Слави Трифонов коментира в интервю за БНР, че е нужно да се състави правителство, което да изведе България от кризите, в които се намираме. „Затова ИТН ще подкрепи съставянето на кабинет от ПП „Продължаваме промяната”, заяви Трифонов.

Той разясни, че е провел среща с Кирил Петков и Асен Василев по тяхна инициатива. По време на разговора са обсъждали, че на България й е необходимо правителство, различно от това, което е управлявало през последните 12 години.

„По време на срещата изслушах с голямо внимание Кирил Петков и Асен Василев. Казаха, че трябва да има разговори между експертните групи. Съгласих се безусловно и бях повече от ясен”, подчерта Трифонов.

Запитан, ще направили компромиси, за да има кабинет, Слави Трифонов отговори: „В брака винаги има компромиси. Целите трябва да бъдат изпълнявани и да няма крайности”.

Лидерът на „Има такъв народ” подчерта в ефира на националното радио, че именно правителство, подкрепено от широк спектър от депутати ни е необходимо и когато си готов да направиш компромис, то ще се случи в името на определената цел – да излезем от кризите, в които се намираме.

Ако от ДБ и БСП не са в състояние да правят компромиси, няма да се получи коалиция,каза още Слави Трифонов.

На въпрос за слабия резултат на ИТН на изборите, Трифонов отговори: „Една част от хората, които имаха надежда, че ще се състави правителство с наш мандат, бяха разочаровани и това вероятно са хората, които не са гласували за нас. Затова в момента сме длъжни да направим всичко възможно, за да има правителство, но не по някакви политически цели „. 

Слави Трифонов изказа благодарност на всички от „Има такъв народ“ за положените усилия по време на изборите.

Сподели: