Станислав Балабанов: „В следващия парламент трябва да има смирение, диалогичност и практичност“

Станислав Балабанов: „В следващия парламент трябва да има смирение, диалогичност и практичност“

Това Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ пред Генка Шекерова в студиото на предаването „Въпросите“ по ТВ 1.

Смирение, диалогичност и практичност трябва да трите водещи фактора, от които ще зависи стабилността на едно бъдещо управление. Те трябва да заменят гнева, злобата и омразата, които са преобладавали в 46-то народно събрание.

„Промяната не е стани да седна. Промяната е дълъг процес“ – това сподели още Балабанов и допълни, че трябва да се сформира правителство и експертите да започнат да работят за разрешаването на наболелите проблеми в страната.

Въпреки, че в края на 46-я парламент отношенията между Христо Иванов, Кирил Петков и „Има такъв народ“ са били изострени, Станислав Балабанов изрази позицията на своята партия, че трябва да им компромиси от всички страни и да се загърби всичко в името на стабилността на държавата. „Демократична България“, „Продължаваме промяната“ и така наречените „партии на протеста“ ще са техни естествени партньори в преговорите за сформиране на бъдещо правителство, а зад червената линия ща са Герб и ДПС, които трябва да останат в изолация.

В коментар за решението на Конституционния съд по казуса с двойното гражданство на Кирил Петков, Балабанов каза: „добър или лош, законът трябва да се спазва и всеки трябва да си носи последствията, особено хората които са в публичното пространство и съдът е крайната инстанция, която може да оспори актовете на Кирил Петков“.

Според Балабанов, най-важни са политическите програми и те са над партийни и над личностни и когато резултатите от изборите са известни, „Има такъв народ“ ще влезе в официални разговори и с „Продължаваме промяната“ и с всички естествени партньори.

„В момента тече предизборна кампания и е естествено всички да са конкуренти. Всичко ще зависи от избирателите, които в момента гледат и решават и след изборите, на база резултатите, е логично да се седнем на масата за преговори“- каза представителят на „Има такъв народ“.

В коментар за Ковид ситуацията, Балабанов каза, че положението в момента се дължи на сринатата здравна система през последните 12 години и липсата на доверие от страна на обществото в институциите, което също е резултат от управлението на ГЕРБ.

Сподели: