Станислав Балабанов: Да не дава Господ обществото ни да дочака Кирил Петков и Асен Василев да си довършат „работата“!

Станислав Балабанов: Да не дава Господ обществото ни да дочака Кирил Петков и Асен Василев да си довършат „работата“!

„Да не дава Господ ние като общество да дочакаме тези двамата да си довършат каквото и да било, защото страданията остават за българските граждани“ – това заяви Станислав Балабанов в предаването „Важното казано на глас“ по бТВ радио, като думите му бяха провокирани от въпрос за обещания от Кирил Петков, но въобще незапочнат да се строи, завод за електромобили в Ловеч.

„Този завод е една от големите лъжи на Кирил Петков. Вместо в рамките на една година да видим стъпки за изграждането му, там няма дори първа копка, а има изграден фотофолтаичен парк“ – посочи Балабанов и допълни, че същите „инвеститори“, презентирани миналата година от Петков, преди дни са сключили договор за същия тип завод, само че в Северна Македония.

Кандидат-депутатът от ИТН попита риторично – защо медиите не са съобщили за тези интересни факти, и допълни, че същата тази компания за електромобили от няколко години е във фактически банкрут.
„Така че, за да се случи въобще някога заводът в Ловеч – трябва или български инвеститори да налеят 140 млн. лева, или да играят на борсата, за да може друг инвеститор да даде пари. Представяте ли си след всичко това да има коли скоро? Може да има след 10г. или 15г., но въпросът е, че Кирил Петков, като служебен министър на икономиката, излъга всички миналата година“ – подчерта Станислав Балабанов.

Той апелира да се направи независима журналистическа проверка и да се разбере – кой е построил фотоволтаичния парк на терена определен уж за завода и кой печели от него.

Балабанов припомни още, че ИТН е първата политическа партия, която в последните 30 години излезе от управлението доброволно. „За нас беше нечистоплътно да работим и да търпим лъжите на двама души, прикрити зад лъскава програма, и плакатни, но за съжаление безрезултатни послания. Имахме министър на финансите (бел.р. Василев), който искаше да е едновременно и министър на енергетиката, и на регионалното развитие, и министър-председател. Е, няма как да управляваш с такива хора!“ – сподели още той.

Предложението на ИТН за референдум и смяна на политическата система, Балабанов коментира така:
„Дайте най-после българските граждани да имат оръжие срещу политиците, не политиците да определят идеите и възгледите на гражданите. Нека да обърнем системата и такива като Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Борисов повече да не се сдобиват с власт. Затова нашият инструмент и нашето лекарство е смяна на политическата система. Народът трябва да бъде питан за важните за страната въпроси, какъвто е смяната на тази система. Изходът е референдум, на който да попитаме хората, дали да станем президентска република“, бе категоричен той.

Балабанов заяви, че това ще бъде и каузата на ИТН в следващия парламент – да са гарант пред българските граждани като политическа формация, стартирайки процедура първо по смяна на закона за референдумите и второ по събирането на подписи и възпроизвеждане на такъв референдум, за да се опитат наистина на дадат шанс на българските граждани да сменят системата.

„Хората трябва да бъдат ясно информирани за истината и ситуацията, такава каквато е, и чрез нас да имат инструмент да промѐнят нещата!“ – допълни той.

На финала на разговора, Станислав Балабанов сподели, че мечтае за България на българските граждани, които да имат инструменти да влияят върху политиците, както и да имат контрол върху тях.
„Трябва да се опитаме заедно като общество да върнем доверието в институциите. Да има ясно разделение на властите и начин обществото да търси пряка и ясна отговорност. Да избираме личности и истински хора, които могат да промѐнят“ – бе категоричен водачът на листите на ИТН – в 1 МИР Благоевград и 13 МИР Пазарджик.

Сподели: