Станислав Балабанов, ИТН: От едната страна стоят шарлатани, а от друга крадци и измамници

Станислав Балабанов, ИТН: От едната страна стоят шарлатани, а от друга крадци и измамници

Видяхме истинското лице на Кирил и на Асен! Крайно време е да започнем да си даваме сметка какво означава шарлатанията в България и затова трябва да залагаме на фактите. Истината е грозна, но е хубаво да излиза наяве.
От едната страна стоят шарлатани, а от друга крадци и измамници, които над 10 години управляваха. Това заяви пред БНТ депутатът от предишните три парламента Станислав Балабанов от „Има такъв народ“, по повод критиката на Президента към лидерите на ПП.

Балабанов подчерта, че единственият изход от политическата криза в страната е чрез смяна на политическата система и преминаване към президентска република, за което ИТН ще продължат да настояват и ще проведат референдум.
„Само така може да се спре политическата шарлатания в България!“

Той поясни, че първо, разбира се, трябва да се попитат хората, дали искат тази промяна, и ако отговорът е положителен, когато се отвори конституцията за смяна на формата на управление, ще може най-накрая да се направи и тази толкова дълго чакана и отлагана съдебна реформа, като се започне с правомощията на главния прокурор.


Балабанов изрази мнение, че за съжаление „Продължаваме промяната“ са излъгали огромна част от българите и даде примери, като обществената поръчка за хеликоптерите, която е била направена некомпетентно от ПП и затова е отпаднала.
“Служебният кабинет спря поръчката. Цената е заложена некомпетентно, затова не се осъществи. И сега – Северна Македония има хеликоптери, България няма”.

Друг пример бяха 500-те млн. лева от парите за пътища, които противоконституционно са били спрени от Асен Василев чрез парламента, а сега КС отсъди, че тези пътностроителни фирми трябва да си получат изработеното, а паралелно те ще осъдят България за незаконното забавяне на парите.

Според Балабанов, „Продължаваме Промяната“ са искали да овладеят всички финансови ресурси и да ги използват за собствени цели.
“Тези хора притежават комбинация от негативни качества. Истинското лице на Кирил и Асен е на едни обикновени шарлатани. Така ще останат запомнени те“.

Той допълни още, че Президентът Радев си е позволил да критикува ПП конкретно, защото става въпрос за натрупване през времето и е говорил с думите на всеки нормално мислещ българин.
„Прави му чест на президента, че също признава грешките си, защото той беше човекът, който създаде Кирил и Асен“.

Относно искрите между БСП и ПП, той коментира, че партиите в парламента са разбрали, че няма как да разделят властта и затова са започнали да си вадят кирливите ризи.
“Виждаме какво се случва – протоколи от машини и гласове, които не отговарят на финалните протоколи.“

Балабанов подчерта, че ИТН смятат машинния вот за логичния подход към бъдещето и че винаги са били за електронното и за дистанционно гласуване.


Сподели: