Станислав Балабанов: Очакваме ИТН да получи официална покана за преговори, като в една развита демокрация, а не обаждане по телефона на отделни депутати

Станислав Балабанов: Очакваме ИТН да получи официална покана за преговори, като в една развита демокрация, а не обаждане по телефона на отделни депутати

„Има Такъв Народ“ очаква да получи официална покана за преговори от мандатоносителя БСП, както се прави в една развита държава и една развита демокрация, а не както направиха ПП да се обаждат по телефона на отделни депутати. Това каза депутатът от ИТН Станислав Балабанов в „Денят започва“ по БНТ.

Депутатът изтъкна, че това, което очаква Има Такъв Народ от евентуална нова коалиция, е да има прозрачност и равнопоставеност, а не както досега да се налагат еднолични решения.

Той допълни, че ИТН и БСП нямат конфликт, а имат добра комуникация, и че ИТН ще излъчат преговорен екип в името на това да има нормален диалог и да се стигне до консенсус.

„Сега БСП ще имат нелеката задача да обединят и убедят останалите 3 политически формации. Отговорността кой ще е министър-председател е на БСП, но е грешно да се коментират имена на този етап, преди да има изчистена програма“, допълни той.

Балабанов подчерта, че за евентуалната нова коалиция е важно да има ясна програма за конкретен срок от време, за да се свърши някаква конкретна работа.

„Обществото вече не търпи да слуша само някакви политически изказвания. Но ако не се постигне консенсус, решението е само едно – нови избори“, изрази мнението си депутатът.

Той изказа предположение, че може би някой подтиква Кирил Петков и Асен Василев да ходят на избори.

„Ако ПП сега тласнат държавата към избори, те ще носят вина за още по-голямата политическа криза, която ще се създаде“, заяви Станислав Балабанов.

Сподели: