Станислав Балабанов: ПП „Има такъв народ“ спази обещанията към избирателите си и не ги подведе с нищо

Станислав Балабанов: ПП „Има такъв народ“ спази обещанията към избирателите си и не ги подведе с нищо


В предаването „Тази сутрин“ по Нова телевизия, депутатът в 46-то НС Станислав Балабанов подчерта, че от „Има такъв народ“ са единствените, които са спазили обещанията си. Според него от партията са успели да се разберат с естествените си партньори в 46-ия парламент и вината да не се сформира редовен кабинет не е тяхна.
„ПП „Има такъв народ“ е ясна пред избирателите си с приоритетите и начина, по който взе участие в два, макар и краткосрочни парламента“ – допълни още Балабанов.
В един бъдещ парламент „Има такъв народ“ ще останат диалогични и открити, с морал и достойнство към естествените си партньори – КП “Продължаваме промяната, ДБ и ИБГНИ, ако последните прескочат 4-процентната бариера.
На въпроса забравени ли са критиките към Петков и Василев, Станислав Балабанов заяви, че когато човек е публична личност и има факти, те трябва да бъдат споделяни с обществото и всеки, както е редно в една правова държава да носи отговорност пред закона.
„Това не променя политическите разговори и приоритети, от които зависят бъдещето на България и българския избирател. За нас най-важното нещо оттук нататък е след изборите да седнем и да направим всичко възможно, за да има стабилно правителство, защото пред държавата има много проблеми“ – сподели още Балабанов.
В студиото на Нова телевизия, депутатът от 46-то НС потвърди подкрепата на ПП „Има такъв народ“ за президента Радев. От партията са мнение, че той е човекът който трябва да спечели, защото е направил достатъчно в последните години. Радев е станал част от протеста, който поиска промяна на компрометирания модел, а заедно със служебното правителство са организирали първите честни избори в последните години.
В разговора бе засегнат и основния опонент на Радев в надпреварата за „Дондуков“2 подкрепен от Герб – проф. Герджиков. За него Балабанов каза, че той прави морален компромис, защото миналата година неговите студенти са протестирали срещу тези, които днес го издигат за президент. Представителят на „Има такъв народ“ напомни и факта, че през 2016г, когато от техния екип, работещ по референдума са искали да разговарят със студентите от всички университети, за да чуят гласа на младите, навсякъде са били поканени и приети. Единственото място, на което не са били допуснати е бил именно ръководения от проф. Герджиков Софийски университет.
Балабанов разкри още, че екипът, с който ПП „Има такъв народ“ са стартирали своя политически проект продължава да бъде в неговата цялост и е готов и мотивиран да свърши работа, а на 12 октомври, в законовия срок всички ще видят листите и ще разберат дали ще бъдат излъчени нови лица.
С какви амбиции ще се явят на изборите на 14 ноември от ПП „Има такъв народ“, е повече от ясно. Ще продължават да са истински, морални и да не лъжат избирателите си. А какъв ще е резултата ще реши на българския избирател, който сега гледа, прави своите изводи, отсъжда и гласува.
На финала на разговора, на въпроса за новата наредба на здравния министър за влизане в заведения и на обществени места със зелен сертификат, депутатът в 46-то НС от ПП „Има такъв народ“ коментира, че ваксинирането е личен избор и не трябва по такъв начин да се ограничават правата на хората и че това решение ще ефектира върху бизнеса.
„Здравето е най-важно, но българите са изгубили доверието в институциите след управлението през последните 12 години“ – заключи Балабанов.

Сподели: