Станислав Балабанов: Стопирането на Закона за личната помощ е по вина на Продължаваме Промяната

Станислав Балабанов: Стопирането на Закона за личната помощ е по вина на Продължаваме Промяната

Проблемът със стопирането на Закона за личната помощ е в „Продължаваме промяната“. Това заяви народният представител от „Има такъв народ“ – Станислав Балабанов (председател на „Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество“) по време на брифинг в Народното събрание.

„Наблюдавам, че в последните часове, има една атака от страна на майките на децата с увреждания срещу мен и срещу нашата политическа партия, по отношение на Закона за личната помощ. Тази атака обаче е неоснователна!“, бе категоричен Балабанов.

Той посочи, че тези обвинения идват от хора, които „Има такъв народ“ винаги са подкрепяли и винаги са стояли зад тяхната кауза.

Председателят на Комисията за прякото участие на гражданите заяви, че ако от „Системата ни убива“ използват сложната политическа обстановка и се опитват да вдигнат избирателите на Мая Манолова с тези си действия, нещо са се объркали.

Балабанов коментира, че още януари месец, първите гости, които е поканил в „Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество“, са били от „Системата ни убива“ и още на следващия ден от „Има такъв народ“ са входирали Закона за личната помощ в парламента.

Депутатът подчерта, че още тогава са получили сериозен отпор от коалиционните си партньори, основно от „Продължаваме промяната“.
„Комисията, която аз оглавявам, не е водеща по този казус, така че другите комисии, които са ресорни, с отказа си да се разглежда този закон, на практика го блокират. Казвам го, за да стане ясно кой е виновният за този казус“, заяви Балабанов.

Депутатът поясни, че само с 25 човека в парламентарната си група, ИТН правят всичко, което е възможно. „А даже вече сме и с по-малко народни представители, само 19“.

Балабанов бе категоричен, че ИТН не носи никаква вина за това, че Законът за личната помощ не се гледа в парламента, но обеща, че ИТН пак ще опитат да го вкарат в зала.

На въпрос по темата за новите преговори за кабинет, Станислав Балабанов обясни, че все още не са получили официална покана от премиера Петков за такива преговори. „Премиерът и днес беше в една друга парламентарна стая, където вече се е опитвал да убеждава не 6 човека, а над 30. Това е неговият подход“, посочи още Балабанов, визирайки срещата между БСП и Кирил Петков в НС.

Сподели: