Станислав Богдански пред БНТ посочи няколко политики на ПП „Има такъв народ“ за справяне с кризата

Станислав Богдански пред БНТ посочи няколко политики на ПП „Има такъв народ“ за справяне с кризата

Станислав Богдански като участник в предизборния диспут по БНТ между пет политически партийни представители в парламентарните избори, заяви, че мерките  да се избегнат фалити на малки и средни предприятия у нас са:

„Проблемът идва от цените на енергетиката и газа. Диверсификацията в България, я няма. Единственият доставчик остава Русия. Но този интерконектор с Гърция, който ще ни свърже с азерския газ е една от мерките, които ще ни помогне за справяне с проблемите.“

Като следваща мярка за намаляне цената на газа, Богдански посочи, че би било добре да се направи една дипломатическа договорка с Гърция за прихващане от руските транзитни доставки на газ, които те съответно да получат от азерския газ.

И като последна мярка на ИТН, която подкрепя е-пряко дотиране на предприятията от държавата на енергия.

На въпросът за начини на регулиране на високите цени в България, Богдански беше категоричен, че нашата икономика е част от световната и нямаме много опции, но основното е повишаване доходите на хората и директни енергийни помощи.

Според младият кандидат депутат Станислав Богдански политиката на ИТН в сектор здравеопазване ще бъде основно да се „запушат пробойните“-източването на здравната каса. Като друг пропуск, Богдански посочи, че за качествено здравеопазване трябва да се въведе превенция. Ежегодно и периодично да има задължителни посещения и изследвания, за да се предотвратят по-сериозните последствия.

По отношение на образователната система и финансирането на културните институции според Богдански са:

„Разбира се, средствата за култура трябва да бъдат повече. До момента са 0,4 от БВП, много под средните нива за ЕС. Благодарение на нас бяха добавени 17млн.лв. субсидиране към културата. Цялостната стратегията в образованието трябва да се промени. Делегираните бюджети са вредни, защото се залага на бройката, а не на качеството. Говорим за училища фантоми и всякакви абсурдни. Трябва да е планово бюджетирането, ако искаме качествено образование.

Сподели: