Съединението прави силата: Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев се срещнаха с българите във Великобритания

Съединението прави силата: Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев се срещнаха с българите във Великобритания

Вчера Тошко Йорданов (водач на листата в 3 МИР-Варна и 15 МИР-Плевен и Ивайло Вълчев (водач в 26 МИР-София област и 2 МИР-Бургас) бяха специални гости на събора „Съединението прави силата“ в град Бъртън он Трент, Великобритания.

Събитието бе организирано от сънародника ни Тезджан Сабри, който е основател на Българско неделно училище „Българче”, и е координатор на „Има такъв народ“ за региона.

В събора взеха участие български общности на Острова, за да отбележат Националния празник на България – 3 март. Български танцови състави и групи от неделните ни училища от Нотингам, Бирмингам, Лестър, Ковънтри и Бъртън он Трент представиха богата фолклорна родна програма, с което празникът придоби истински колорит и настроение.

След прекрасната фолклорна програма, Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев организираха дискусия, в която заедно със сънародниците ни обсъдиха най-актуалните проблеми в България, като политическата криза и належащата смяна на формата на управление. Бе разяснено защо президентска република е по-добрият път за България, защо всички партии са срещу референдума (който да смени системата), както и че ИТН ще бъде гарант – резултатът от допитването до Суверена да стане факт.

Основен акцент в разговора бяха и младите хора и какво ще направи ИТН, за да ги стимулира да останат в България или да се върнат от чужбина.

Бе коментиран и проблемът – води ли всъщност България независима политика или е основно под влияние на външни сили и чужди интереси, както и ще успее ли страната ни в бъдеще да отстоява своите приоритети.

Какви ще са основните промени в образованието, които ще предложи „Има такъв народ“ в следващия парламент, също бе дискутирано на срещата.

Сподели: