Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев се срещнаха с наши сънародници във Виена

Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев се срещнаха с наши сънародници във Виена

В продължение на поредицата от срещи с българите зад граница, представителите на ръководството на ПП „Има Такъв Народ“ – Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев, се срещнаха с наши сънародници във Виена.

На мероприятието присъстваха широк спектър от представители на българската диаспора в Австрия. В последните години, социалният и културен живот на българската общност се развива бурно и успява да съхрани и популяризира българската идентичност в алпийската република.

Основен акцент на срещата бе въпросът за провеждане на референдум за смяна на модела на управление в Република България.

Друга съществена тема, която предизвика дискусии и пряко засяга правата и интересите на всички български граждани, особено на тези зад граница, е възможността за електронно гласуване – тема, която ПП „Има такъв народ“ постави и отстоява още с влизането си в политиката. Сегашната система, освен че лишава хиляди наши сънародници в чужбина от правото на глас, демотивира мнозина въобще да участват в изборния процес.

Ръководството на партията ясно осъзнава приноса на всички български общности зад граница за развитието на модерно и свободомислещо общество в България. Всеки българин, където и да се намира той, носи частица от родината в себе си.

ПП „Има такъв народ“ ще направи всичко необходимо, за да бъде гарант и стожер на интересите на всеки български гражданин в чужбина.

Сподели: