Тошко Йорданов: Не мога да приема, че един умен човек ще плюе на морала си и ще стане кандидат за президент на престъпна организация като ГЕРБ

Тошко Йорданов: Не мога да приема, че един умен човек ще плюе на морала си и ще стане кандидат за президент на престъпна организация като ГЕРБ

Заместник председателят на ИТН – Тошко Йорданов споделя в предаване на ТВ+ и В. Дремджиев, че новината по досиетата Пандора е била ясна на всички, сега просто са излезнали данни с конкретика

Относно закона за специализираната прокуратура и съд, Йорданов вярва, че ще бъде още по-интересна тема в следващият парламент, но по начина, по който ДБ са го предложили не трябва да бъде приет, защото би нанесъл много вреди.

За кандидатурата на председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, Йорданов отправи предположение, че е стратегическа цел, свързана с тегленето на номерата за бюлетини. С което ще улеснят неграмотните си гласоподаватели да не правят грешки при гласуването, защото те са прагматици.

„Не мога да приема, че един умен човек ще плюе на морала си и ще стане кандидат за президент на престъпна организация като ГЕРБ.“ – изказа мнение Тошко Йорданов за кандидатурата на професор Анастас Герджиков.

За излезналите социологически проучвания Йорданов, заяви, че няма смисъл да обръщаме внимание, защото всички знаят зад коя агенция, неофициално коя партия е.

ГЕРБ е така монолитна пред другите, според кандидат депутатът, защото все още кметствата, държавните агенции, държавната администрация и още голяма група хора е овладяна от тях като изключим министерски съвет.

„И тези хора си мислят, че заплатите им зависят от тях, защото има и изключително некъдърни лица по тези институции.“-заяви Йорданов.

За същите тези проучвания, той смята, че има значение и останалите субекти на хоризинта, които са „анти ГЕРБ и ДПС“, които са много и разпиляват гласовете, които на свой ред са повече от гласовете на ГЕРБ и ДПС.

На въпросът дали ИТН ще зарови томахавките с „Партията на промяната“, Йорданов заключи, че всички трябва да се обединим към една крайна цел.

Сподели: