Тошко Йорданов: „Не си спомням друго управление да е изпадало в толкова тежка ситуация в момента на вземането на изпълнителната власт“

Тошко Йорданов: „Не си спомням друго управление да е изпадало в толкова тежка ситуация в момента на вземането на изпълнителната власт“

Това каза в интервюто си за вестник „Стандарт“ заместник-председателят на ПП „Има такъв народ“ Тошко Йорданов. Той заявява, не е имало никаква толерантност за това правителство, включително заради събитията, които се случват, но въпреки тежката ситуация, в която е поставено, новото управление се справя достатъчно добре.

Тошко Йорданов споделя, че високо оценява работата на министрите на външните работи Теодора Генчовска и на енергетиката Александър Николов. В момента те ръководят двете министерства, които в най-голяма степен усещат тежестта на създалата се политическа и икономическа ситуация. „Благодарение на министър Николов токът за потребителите не е 3-4 пъти по-скъп, а благодарение на министър Генчовска България е заела достатъчно ясна и твърда позиция за войната в Украйна“, подчертава Тошко Йорданов.

На въпрос  дали управляващата коалиция е стабилна след първите 100 дни на кабинета, Йорданов споделя,  че това е широка коалиция от четири партии, които покриват целия спектър на политическото пространство от ляво до дясно. „Логично е да има разминавания в целите и в начините за постигането им. Но коалицията е стабилна по една проста причина – ние имаме коалиционно споразумение. Що се отнася до избора на председател на Българската народна банка, партиите издигат различни кандидати, но в крайна сметка решението е на Народното събрание. Ако залата реши, че кандидатът на „Продължаваме промяната“ е по-достоен, ние ще приемем резултата. Надявам се същото да важи и за тях, ако се случи да бъде избран нашият кандидат“.

В интервюто за вестник „Стандарт“ заместник-председателят на „Има такъв народ“ коментира и други актуални теми като работата на прокуратурата и идеите и проектите на неговта партия за промени в медийния закон, по който Йорданов увери, че се работи.

Сподели: