Тошко Йорданов от „Има Такъв народ“: Заводът за електромобили в Ловеч, където Кирил Петков уж щеше да открие 1000 работни места, го няма!

Тошко Йорданов от „Има Такъв народ“: Заводът за електромобили в Ловеч, където Кирил Петков уж щеше да открие 1000 работни места, го няма!

„Завод за електрически автомобили в Ловеч, където щяха да се открият много работни места няма, има поле с фотоволтаици – това каза Тошко Йорданов по бТВ, минути след завръщането си от Ловеч, където бе на предизборна обиколка и апелира журналистите да направят проверка.

„Вие сте журналисти, вие раздухахте тази история с електрическите автомобили, сега проверете дали това поле има нещо общо с Домусчиеви и чии са тези фотоволтаици. Това прекрасно поле е още едно доказателство, че човекът Кирил Петков лъже, а когато се правят големи инвестиции и бомбастични изказвания, трябва да се задават въпроси“- каза още в студиото на предаването „120 минути“ зам.-председателят на „Има такъв народ“.


В разговора бяха засегнати и социални теми, като Йорданов определи „даването на пари на калпак“ като недобра практика. „Трябва да се дават пари на най-уязвимите групи от населението и на тази част от бизнеса, която е застрашена. В миналия парламент се раздадоха пари на всички, което бе доста неразумно и резултатът беше раздута инфлация и в същото време липса на достатъчен ефект“.

Тошко Йорданов критикува и нарече несправедливи последните направени индексации на пенсиите, които не са били съобразени с приноса на съответния човек като трудов стаж и осигуровки. „Това изсипване на пари надува инфлацията, която е двойно по-висока от страните в ЕС и не можем да обвиняваме за това войната в Украйна. Причина за това са некадърното управление и грешно взетите решения. Надуването на една пенсия с нищо не помага на пенсионера, ако инфлацията обезценява парите му“ – допълни председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ в 47-то НС.

Темата за газа и дали трябва ли да се преговаря с „Газпром“, Йорданов коментира така:

„Ние сме член на ЕС и НАТО и няма как да застанем на страната на Русия, която води една непредизвикана война срещу суверенна държава и като лоялен партньор се присъединихме към санкциите. Страни като Германия, Гърция и Италия обаче намериха начин за разплащане с „Газпром“ и нашият министър на енергетиката Александър Николов е повдигал този въпрос на заседанията на Министерски съвет. Предложил е България да плаща по начина, по който се разплащат тези страни-членки на ЕС, без това да нарушава санкциите, но Асен Василев е отказал. Последствията от това негово решение са 30% по-високи цени на газа и по-висока инфлация“ – сподели Тошко Йорданов и добави, че ако бившият финансов министър не се бе намесил в сферата, която не е негова, защото за енергетика си има министър на енергетиката, щетите за България щяха да са по-малко.

Тошко Йорданов категорично заяви, че “Има такъв народ“ ще бъде част от следващия парламент и трябва да част от правителство, което да носи отговорност пред хората.

Той напомни, че в предишната коалиция „Има такъв народ“ са били единствените, които са казвали кое не е правилно и са отстоявали вижданията си.

„Коалицията според ПП означаваше те да издават заповеди, а другите да ги изпълняват. Когато нещо беше грешно, ние го казвахме и реакцията беше да ни обявят за мафия, за което ще си понесат последствията“.

„Наши партньори в следващи управления и коалиции, които и да са те, трябва да се научат да са по-честни с избирателите“ – категоричен бе Тошко Йорданов, който е водач на листите на „Има такъв народ“ във Варна и област Пловдив.

Сподели: