Тошко Йорданов: Скоро ПП ще трябва да отговорят на въпроса – защо воюваха с ИТН, вместо с ГЕРБ и ДПС!

Тошко Йорданов: Скоро ПП ще трябва да отговорят на въпроса – защо воюваха с ИТН, вместо с ГЕРБ и ДПС!

„В крайна сметка ще минат изборите и ПП ще се окажат с по-малко хора, отколкото бяха. Тогава те ще трябва да отговорят на въпроса – защо изтърваха властта, и защо воюваха с нас, а не с ГЕРБ и ДПС! За осем месеца те една далавера на ГЕРБ и на ДПС не разкриха!”. Това заяви заместник-председателят на “Има такъв народ” Тошко Йорданов в предаването на “Лице в лице” по bTV.

„Хората могат да бъдат заблуждавани за известно време, но не и завинаги! Затова ние от „Има такъв народ“ сме спокойни!“, изрази увереността си зам.-председателят на „Има такъв народ“ и допълни, че Кирил Петков и Асен Василев не трябва да са в парламента.
„Нека да си останат лидери на партията, но в изпълнителната власт – те са вредни. Всички лидери на партии в изпълнителната власт са вредни, особено при коалиция, защото лидерите постоянно си дърпат към партията или пък егото им надделява над държавния интерес“.

Тошко Йорданов изрази учудване, че Асен Василев и Кирил Петков ходят и разправят как няма да говорят с “Има такъв народ” за нова коалиция. „Ами, ние ли да ходим да им се натискаме да говорят с нас?“, запита Йорданов и пак подчерта, че евентуалните партньори на ИТН след изборите ще са всички без ГЕРБ и ДПС.

Зам.-председателят на ИТН бе категоричен, че има правила, които трябва да се спазват и да се следва коалиционното споразумение.

“Има проблеми за решаване – в енергетиката, здравеопазването, образованието и т.н. Ние конкретно сме ги разписали, включително със стъпките и сроковете, в които могат да бъдат решени”.

Тошко Йорданов отново обясни, че „Има такъв народ“ ще е гарант в 48-ото НС, че ще бъде организиран нов референдум, в който да се попитат българите – дали искат да се промени държавното устройство на страната.
„А дали ще е президентска или полупрезидентска форма на управление, това ще реши Великото народно събрание!“, посочи за пореден път той.

Сподели: