Тошко Йорданов: Правителство ще има! Трябва да се овладеят цената на тока, инфлацията, здравната криза

Тошко Йорданов: Правителство ще има! Трябва да се овладеят цената на тока, инфлацията, здравната криза

„На миналите избори не само, че спечелихме един мандат от Кърджали, ами и вашата известна съгражданка ПКП не влезе в парламента. Тя отново е кандидат за народен представител и аз не знам как има хора, които искат подобен човек да ги представлява, но това е тяхно право. Това, което ние правим, за разлика от останалите е, че каквото сме обещали, това сме свършили“, заяви Тошко Йорданов по повод битката за мандат от 9 МИР Кърджали.

Хората обаче трябва да се отърсят от страха.

„Хората тук не изменят на дадена партия, защото ги е страх. Нямат свобода да гласуват. Факт е, че нямат защото тормозът е повсеместен. То е видно какво правят ДПС в региона със съдействието на ГЕРБ. Тези партии повече власт няма да видят, от тук нататък влиянието им ще намалява, това е истината“, убеден е зам.-председателят на ИТН.

Ще има ли редовно  правителство след изборите?

„Моето вътрешно убеждение е, че този път ще има правителство, защото партиите, с които би трябвало да сме партньори, си извадиха поуки от грешната неподкрепа в миналия парламент на предложения от нас кабинет. Т.е. всички си извадиха поука, че е по-добре да има правителство“, допълва Йорданов, според когото този път страната няма избор, тъй като се намира в тежка икономическа и здравна криза.

 Бъдещото правителство ще има много задачи.

“Едно от първите неща е да укроти цените на тока, защото те удрят сериозно бизнеса и хората, работещи в него. От друга страна цените ще ударят и всеки един потребител. Ние това трябва да го овладеем, за да овладеем и инфлацията, която изяжда парите на хората. Също така трябва да се вземат по-нормални здравни мерки в организацията на здравната система. Ако има някакви рестрикции, да се правят умно, а не като този тотален хаос, който създаде служебният кабинет“, смята Тошко Йорданов.

Промяната е необходима, защото „Има такъв народ“!

Сподели: