Траянска и Каримански: Макар и трудно, има възможност дефицитът в бюджета да се овладее

Траянска и Каримански: Макар и трудно, има възможност дефицитът в бюджета да се овладее

Макар и трудно, има възможност дефицитът в бюджета да се овладее и за това трябва да се търсят механизми, които са различни от увеличението на данъците.
Това заявиха финансистите от ИТН Любомир Каримански и Снежанка Траянска в новия формат на предаването „Тази събота“ по бТВ, който представя стари, разпознаваеми лица и нови лица в политиката.

Двамата експерти и кандидат-депутати от ИТН определиха направената от служебния финансов министър прогноза за дефицита в бюджета като реалистична и поясниха още, че данъчна политика се променя в ситуация на редовно правителство, а не на служебно и място за спекулации по тази тема няма.

Каримански коментира и изказванията на Корнелия Нинова и Асен Василев от изминалата седмица по темата, които показват неразбиране, че тези 11,3 милиарда лева дефицит, за които говори служебният финансов министър, не се отнасят за 2022г., а за 2023г.


В разговора бе обсъдена и темата за пенсионната осигурителна система, като представителите на ИТН подчертаха, че тяхната партия е била против слагането на равен знак между пенсионери с 45 г. и 15 г. трудов стаж. Тяхното предложение в предишното правителство, е било да се увеличи коефициентът за принос на всеки отделен човек.


Траянска и Каримански изразиха увереност в успеха и добрия резултат на „Има Такъв Народ“ в предстоящите избори. Каримански коментира последните социологически данни като подчерта, че относно тези статистики няма смисъл да се говори за „усещания“.

„Аз не залагам на усещания в работата си, а на фактите от изминалия парламент, на прагматичността и последователността на ИТН“.

Той допълни, че в парламента е имало много политици с „усещания“. „„Усещания“ за промени в конституцията и в цялостната съдебна система, но това не са процеси, които стават с усещане. Необходими са опитност, задълбочени познания, прагматичност и умения да убедиш другите в нещата, които като първа стъпка трябва да се извършат, за да се променят редица закони“.

Председателят на Бюджетната комисия в 46-ото и 47-ото НС подчерта още, че сериозни реформи се правят в първите шест месеца на едно управление и в тази връзка ИТН са проявили дълго търпение преди да напуснат коалиционното правителство.

От своя страна, Снежанка Траянска, която бе депутат в 47-ия парламент и член на Комисията по бюджет и финанси заяви, че причината да участва в политически живот е създаването на ИТН и никога не е имала колебания, дали да напусне партията на Слави Трифонов, въпреки предложенията, които е получавала.

На финала на разговора и двамата кандидат-депутати на ИТН споделиха, че изграждането на мостове в политиката е необходимо, но тяхната партия ще е срещу всички, които подхождат лицемерно, имат двоен стандарт и имитират дейност в политиката.

Снежанка Траянска оглавява листата на ИТН в Кюстендил, а Любомир Каримански е водач на листите на ИТН в Плевен и в 24 МИР – София, където ще се изправи се в директен сблъсък с Кирил Петков.

Сами срещу всички. Заедно с вас!

Бюлетина № 19

Сподели: