Филип Станев от „Има такъв народ“: „Да правим политическо говорене в момент, в който много хора се разболяват и губят живота си, е неморално!“

Филип Станев от „Има такъв народ“: „Да правим политическо говорене в момент, в който много хора се разболяват и губят живота си, е неморално!“

 Това каза Филип Станев от „Има такъв народ“ в предаването Алтернативата по ТВ+.

„Нека не се заизграваме поличтиески. Да оставим експертите да потърсят решение, а не политиците да правят политически ПР, защото се намираме в предизборна кампания“- каза депутатът от ПП „Има такъв народ“ в 45-я и 46-я парламент Филип Станев.

На въпроса с какво ще помогне на жителите на Добрич и региона, водачът на листата на ПП „Има такъв народ“ в 8 МИР отговори, че „ако това бяха общински избори и аз бях кандидат за кмет, щях да дам серия от отговори, защото Добич, както и всички периферни градове имат много проблеми. Това не са общински избори и няма да се вземат местни решения, които да заработят веднага. Това е регион, в който има огромни земеделски интереси, които през последните 12 години са се обвързали финансово и икономичвски с политическите решения, както на местно така и на национално ниво. За да заработи региона, трябва да се вземат решения първо на национално, а след това на регионално ниво.“

Поуките за „Има такъв народ“ от 45-я и 46-я парламент са, че когато емоциите са водещи е трудно да се вземат правилни решения.

Филип Станев сподели още, че в последните години парламентът е изчезнал от публичнито пространство, защото Бойко Борисов е обезмисли парламентаризма и го е превърнал в инструмент на диктатурата си и именно „Има такъв народ“ е върнал интереса към тази институция. „Важно беше да се видят някои заседания, да се видят усилията на нашите експерти и как решенията се появяват“.

„В следващия парламент трябва смирение от всички страни. Не политиците, а хората са важни и това е причината много от нашите експерти в „Има такъв народ“ да оставят добре платени работи и кариери, за да работят за хората“ – сподели Филип Станев.

Той допълни още, че „Има такъв народ“ ще е фактор в следващо управление, но според него разликите в резулата от вота на 14 ноември ще са малки и на дневен ред ще излезе хипотезата за сключване на споразумение.

На финала на разговора Филип Станев каза, че няма коментар защо Делян Пеевски се връща в политиката и още, че няма как представител на ДПС да стане президент на Република България.

Сподели: