Филип Станев: Провалените парламенти не бива да бъдат приписвани на ПП „Има такъв народ“

Филип Станев: Провалените парламенти не бива да бъдат приписвани на ПП „Има такъв народ“

Провалените парламенти не бива да бъдат приписвани на ПП „Има такъв народ“, заяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ Филип Станев. По думите му партията е положила всички възможни максимални усилия, за да има управление, но от другите парламентарни групи са поставили невъзможни за изпълнения условия. „Ние направихме ревизия на предложените два проекто-кабинета, но се стигна до разваляне на отношения от непремерено говорене на другите политически играчи“, заяви още Филип Станев.

На въпрос как ще коментира излезлите наскоро социологически изследвания, Филип Станев отговори, че ако социолозите са определяли начина, по който гласуват хората, ИТН е трябвало да бъде на трето или четвърто място в 45-ия парламент и че тревогата в политиката е грешен съветник.

В ефира на БТВ Станев отбеляза още, че Петър Илиев е атакуван заради „Има такъв народ“ и зададе риторичен въпрос – защо ако е имало такъв проблем, той излиза чак сега на дневен ред и Етичната комисия на СУ се произнася точно в деня на регистрацията на ИТН за предстоящите избори!?
В обобщение Станев повтори пост на Слави Трифонов в социалната мрежа, че един човек трябва да бъде перфектен, за да е част от ИТН.

Относно изразената подкрепа на ИТН за Румен Радев за втори президентски мандат, Станев каза че, действащият държавен глава е доказал, че работи за България и е получил достатъчно международно уважение.

Сподели: