Филип Станев: Президентът Радев е фаворит на предстоящите избори

Филип Станев: Президентът Радев е фаворит на предстоящите избори

Подкрепата на „Има такъв народ” за настоящия президент Румен Радев беше заявена още преди създаването на Инициативния комитет. Това заяви в интервю за телевизия Bulgaria ON AIR Филип Станев от ПП „Има такъв народ”.

По думите му Радев е авторитетен мъж, който си извоюва уважение на международната сцена, а ако се търси метафора за вдигнатия от него юмрук  – това е сила и обединение.

На въпрос за социологическите данни Станев отговори, че те не са за подценяване, но в България се разминават с реалността. Той посочи, че именно българските граждани ще решат коя партия ще бъде първа, втора и т.н. и припомни драстичните разминавания на социологията за 45-ия и 46-ия парламент.

Филип Станев изрази увереност, че на предстоящия вот ще има висока избирателна активност.

„Появата на нови политически субекти е хубаво за цялото общество. ИТН е първият такъв. Трябва да има нови и свежи лица”, каза още Станев. Според него не е изключена хипотезата „Има такъв народ“ да е партньор с „Продължаваме промяната” на Асен Василев и Кирил Петков.

Относно казуса с Република Северна Македония, Станев заяви категорично, че има неща, от които не може да се отстъпи.

„Разговорите трябва да продължат да се водят и не трябва под външен натиск да отстъпваме от нашия български патриотичен интерес”, каза още Филип Станев.

Сподели: