Георги Султанов

Оперен артист с 23г. в сферата на класическата музика.

Управленски опит: Артистичен директор на Музикални празници „Златната Диана” гр. Ямбол. Председател на Сдружение „АРТЕМ“. Разработва и ръководи проекти в подкрепа на професионалното образование в сферата на изкуствата и професионалната реализация на кадри в музикалното изкуство, в колаборация с държавни институти от цял свят. Организатор на Международен диригентски конкурс 2022 г. Дарителските кампании на „АРТЕМ“ покриват профилирани културни инициативи и социални, свързани с развитие таланта на млади хора в неравностойно положение.

Обществена дейност: Координатор на експертна комисия „Култура“ на ПП „Има такъв народ“. Компетентности в направленията: практики за развитие на регионалните сдружения и културните институти, създаване на нормативна база за тяхното материално осигуряване; опазване на културното наследство; взаимодействие между секторите Култура и Образование и наука. Опитност в екипна работа на високо експертно ниво. Редовен участник в музикалните фестивали: Софийски Музикални седмици, Опера Опън – Пловдив, Варненско лято, Мартенски музикални дни – Русе и др.. Гастролира в Германия, Франция, Швейцария, Испания, Китай и мн. др..

Образование

Завършва висше образование, степен Магистър, в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев" гр. Пловдив със специалностите Вокална методика и Музикална педагогика.
Той е първият български участник в курсовете по вокално майсторство към Вагнеровия фестивал в Байройт, Германия.

Опит

23г. в сферата на класическата музика.

Решаващият
глас си ТИ